Închide

Scriitor emigrat de 50 de ani în SUA, turneu în țară, lansează carte la Cluj

Cultură by Actual de Cluj - sept. 21, 2016 0 222

Scriitorul Andrei Codrescu se întâlnește cu publicul din Cluj într-un turneu ce începe în 27 septembrie la inițiativa scriitoarei clujence Ruxandra Cesereanu, în care își lansează cartea „The art of forgetting”, editată la Cluj.

Andrei Codrescu, scriitor român emigrat de o jumătate de secol în Statele Unite, pornește în turneu în România – în București, Craiova, Zalău, Cluj-Napoca și Sibiu, între 27 septembrie și 13 octombrie. La Cluj, acesta își lansează cartea în cadrul festivalului de carte Transilvania, în 5 octombrie, și participă la conferința aniversară dedicată mișcării dadaiste o zi mai târziu la facultatea de Litere a UBB Cluj.

Parteneri: Editura Curtea Veche, Fundaţia – Editura Scrisul Românesc, Editura Şcoala Ardeleană, Editura Caiete Silvane, Libraria Habitus, Facultatea de Litere din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, Phantasma – Centrul de Cercetare a Imaginarului, Festivalul Internațional de Carte Transilvania.

Născut în 1946 la Sibiu, Andrei Codrescu este poet, romancier şi eseist bilingv. În anii ’60 a emigrat în Statele Unite ale Americii, unde a rămas până în prezent. Între 1984 și 2009 a deținut titlul de MacCurdy Distinguished Professor of English la Louisiana State University. Este comentator la National Public Radio i autor al peste 50 de volume. În România i-au fost traduse și publicate, de-a lungul anilor, mai multe volume, printre care „Domnul Teste în America” (1993), „Contesa sângeroasă” (1999), „Mesi@” (1999, 2006), „Casanova în Boemia” (2005), „Prof pe drum” (2008) și „Gaura din steag. Povestea unei reveniri și a unei revoluții” (2008), dar și „Ghid Dada pentru postumani. Tzara și Lenin joacă șah” (2009). Noul său volum, „The art of forgetting”, a apărut la editurile Caiete Silvane din Zalău și Școala Ardeleană din Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu