Închide

Scriitor clujean la târgul de carte de la Frankfurt

Cultură by Actual de Cluj - oct. 12, 2015 0 319

Unul dintre volumele prezentate în acest an la Târgul de Carte de la Frankfurt aparține unui scriitor clujean, ce va fi prezent la târg pentru a-și lăuda marfa.

E vorba de scriitorul clujean Ioan Groșan, ce participă la târgul de la Frankfurt organizat între 14 și 18 octombrie cu ajutorul Institutului Cultural Român, pentru a-și promova recentul volum „Lumea ca literatură. Amintiri”.

Ioan Groșan își prezintă volumul în 17 octombrie la standul României din cadrul târgului, organizat de către Ministerul Culturii. Prezentarea, în limba germană, împreună cu traducerea și lectura fragmentelor, vor fi făcute de către scriitorul și traducătorul Jan Cornelius. Tematica volumului ‘Lumea că literatură. Amintiri’ acoperă, sub forma unor episoade, câteva decenii și cele mai diverse medii, în România și în străinătate, episoade care, după mărturisirea autorului, depun mărturie ‘despre o anumită atmosferă, un anumit timp și anumiți, minunați oameni’.

Ioan Grosan s-a născut în 1954 la Satulung, în Maramureș. Este prozator, dramaturg și publicist. Absolvent al Facultății de Filologie din cadrul Universității „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca (secția română-spaniolă), a fost profesor, director artistic al studioului de creație cinematografica al Ministerului Culturii, redactor la Contrapunct si Academia Cațavencu si publicist-comentator la cotidianul Ziua. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

E autor al volumelor Caravana cinematografica  (1985, Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România),  Trenul de noapte  (1989), Scoala ludica  (1990),  Planeta mediocrilor  (1991),  O sută de ani de zile la Porțile Orientului  (1992),  Jurnal de bordel  (1994),  Jurnal de Cotroceni  (1998),  Județul Vaslui în NATO (2002) și  Un om din Est  (2010). Volumul de povestiri Caravana cinematografica a fost tradus în Rusia, Germania si Anglia, iar nuvela Trenul de noapte —în Franța, Germania, Polonia si Anglia.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu