Închide

Școlile din Cluj pun lacăt pe activitatea didactică luni, de ziua mondială a educației, prima dată

Educaţie by Mihai Prodan - oct. 02, 2020 0 224

Școlile din Cluj pun lacăt pe activitatea didactică luni, pentru prima dată, căci în 5 octombrie e ziua mondială a educației iar aceasta e declarată zi liberă prin contractul colectiv de muncă.

E prima dată când ziua de 5 octombrie e declarată nelucrătoare – contractul colectiv de muncă a fost semnat anul trecut, în aprilie, dar în 2019 ziua de 5 octombrie a fost una de sâmbătă.  ”E prevăzut acest drept în contractul colectiv de muncă, la art. 28, care prevede că ziua de 5 octombrie este zi nelucrătoare”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, Amalia Gurzău. Articolul menționat prevede toate zilele lucrătoare declarate nelucrătoare în acest sector, dar ziua de 5 octombrie e singura din listă care nu e declarată liberă prin lege pentru toate categoriile de angajați, alături de zilele de 1 și 2 ianuarie, 1 mai și 1 iunie, ziua de rusalii ori vinerea de dinainte de sărbătorile pascale.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.