Închide

Scene incredibile la Cluj. Avion Spartan cu 3 paciente COVID, oprit înainte de decolare. Austria a anunțat că nu este pregătită

Sinteză știri naționale by Actual de Cluj - oct. 21, 2021 0 248

Situaţie de-a dreptul incredibilă pe Aeroprtul din Cluj-Napoca. Un avion Spartan care trebuia să transfere la Viena trei paciente, în stare gravă, bolnave de Covid, a fost oprit din drum chiar înainte de decolare. Cele trei femei, care au stat aproape o oră în aeronavă, au fost preluate de ambulanţe şi transportate înapoi la spitalul din Cluj, unde, din lipsă de locuri, erau ţinute la oxigen chiar în secţia de Urgenţe, arată observatornews.ro.

Vorbim despre trei femei în stare gravă, cu vârste cuprinse între 40 și 67 de ani și care de mai multe zile primeau oxigen în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, pentru că pe secția de Terapie Intensivă nu mai este niciun loc. Cele trei paciente au fost aduse aici la aeroport, unde erau așteptate deja de o aeronavă Spartan trimisă de la București și urmau ca în jurul orei 15 să decoleze spre Viena, acolo unde erau primite de un spital de stat până când starea lor de sănătate permitea transferul într-un salon normal.

După 40 de minute de așteptat pe pistă, piloții au fost înștiințați că spitalul din Austria nu îi mai primește, astfel că au fost chemate din nou ambulanțele aici la aerport, pacientele au fost debarcate și duse înapoi la spital. Aeronava va rămâne în aeroportu până mâine pentru că se vor face din nou demersuri către clinica din Viena pentru a se încerca din nou transferul celor trei femei. Evident, dacă starea lor va mai permite acest lucru.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare