Închide

Scandal la Eurovision cu presupuse tentative de manipulare a votului de către juriile din 6 țări. România, posibil implicată în controversă

Actualitate by Actual de Cluj - mai 15, 2022 1 158

Organizatorul concursului Eurovision 2022 a eliminat juriile din șase țări din calculul notelor finale pentru melodiile concurente din cauza unor neregularități, potrivit unui comunicat oficial al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU). Comunicatul nu menționează explicit cele șase țări, dar o publicație specializată în Eurovision susține că e vorba despre juriul din România, alături de cele din Moldova, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

Organizatorul Eurovision anunță în comunicatul emis chiar în noaptea finalei că juriile din cele șase țări au fost eliminate din calculul final al notelor după ce un observator independent a detectat ”anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări” la votul din semifinale, arată G4media.ro.

Reamintim că fiecare din cele 40 de țări participante a furnizat în finală câte două seturi de note pentru cei 25 de finaliști: notele juriului și notele publicului. În timpul finalei, notele oferite de juriile din mai multe țări nu au fost anunțate din studiourile televiziunilor partenere, ci de un reprezentant al organizatorilor.

Un comentariu

  1. Extraordinar, abia acum au constatat că punctarea nu are absolut nicio legătură cu valoarea artistică, ci se face pe bază de cumetrii. Pardon, în acest caz s-au făcut pe baza de politicaly corectness, s-a făcut absolut orice să iasă cine trebuie…Iar ăștia vorbesc de viciere samd.

Scrie un comentariu

Articole similare