Închide

Scandal fără precedent în aviația militară. Fostul comandant al Bazelor Aeriene de la Câmpia Turzii și Boboc va fi judecat de Tribunalul Militar

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 30, 2022 0 844

Scandal fără precedent în aviația militară. Fostul comandant al Bazelor Aeriene de la Câmpia Turzii și Boboc va fi judecat de Tribunalul Militar.

Vreme de trei ani ar fi pilotat avioane de vânătoare și ar fi condus două baze militare fără licență medicală validă.

Alături de comandorul Marius Ouatu a fost trimis în instanță și un medic militar pentru complicitate la abuz în serviciu, arată Știrile Pro TV.

Comandorul Marius Mihai Ouatu a fost trimis în judecată de procurorii militari din cadrul DNA la un an de la trecerea sa în rezervă. Fostul pilot de vânătoare și comandant de baze aeriene este acuzat de abuz în serviciu.

Mai bine de trei ani ar fi urcat de 147 de ori la bordul unor aeronave militare, inclusiv avioane de vânatoare MIG 21 LanceR, fără să mai dețină licența medicală validă.

Comandorul în rezervă Ouatu respinge acuzațiile și arată cu degetul spre foștii săi șefi din Forțele Aeriene care i-au dat ani la rândul licența de zbor. Ba chiar pilotul de vânătoare susține că a fost perfect sănătos și că niciodată nu a pus în pericol misiunile aeriene.

Colonel Marius Buiu, fost medic șef al Bazei 71 Câmpia Turzii: „Ce legătură are medicul său, medicii de la baza 71, că o persoană care este angajatul Forțelor Aeriene în forul superior Bazei 71 și care este numit comandant la Baza 71 zboară sau face anumite activități, când toate documentele militare, ordine militare cu caracter secret spun că poate să desfășoară acele activități? La baza 71 nimeni nu avea posibilitatea de a verifica un document cu privire la comandant. Nivelul de clasificare era superior, deci nu aveam acces la o asemenea informație”.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare