Închide

Satul Viscri a fost luat cu asalt de turiști, înaintea vizitei regelui Charles al III-lea / Monarhul va trece pe aici doar pentru câteva ore / Meniuri de sărbătoare: porc marinat la cuptor, servit cu legume coapte în unt, dulceață de ardei iute, brânzeturi de la stână”

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 02, 2023 0 328

Faimosul sat Viscri din Transilvania este una dintre cele mai căutate destinații pentru minivacanță de 1 Iunie, aşa că locurile de cazare sunt deja de negasit. Toată suflarea locală se pregăteşte temeinic pentru a se ridica la nivelul aşteptărilor turiştilor. Mai ales că zilele acestea vor avea un vizitator deosebit: Regele Charles al Marii Britanii, transmite TVR.

”Una din pasiunile Regelui Charles este patrimoniul și meșteșugurile, iar casa aceasta pentru asta a fost deschisă, pentru a pune în valoare aceste pasiuni”, susține Mihai Grigore, administratorul Casei Prințului de Wales.

Uliţele din Viscri sunt pline de turiștii veniți din toate colțurile lumii să admire arhitectura micului sat făcut celebru, cu ani în urmă, de regele Charles – la vremea aceea prinț de Wales. Deşi va sta în România între 2 şI 6 iunie, monarhul va rămâne la Viscri doar câteva ore. Nu va pleca însă înainte de a vizita celebra Casă Albastră de la numărul 163. Acolo funcționează un centru de activități meșteșugărești și expoziții al Fundației Prințul de Wales. Până atunci, clădirea rămâne deschisă vizitatorilor.

Sursa foto: Facebook / Eugen Vaida

Nici un comentariu

Scrie un comentariu