Închide

Șapte oferte pentru construcția primului lot din drumul expres Arad – Oradea, între care o firmă din Cluj, contractul are o valoare de o jumătate de miliard de euro

Economie by Actual de Cluj - iun. 13, 2024 0 157

Șapte oferte pentru construcția primului lot din drumul expres Arad – Oradea, între care o firmă din Cluj, contractul are o valoare de o jumătate de miliard de euro.

E vorba de asocierea formată de Antrepriza de Reparații și Lucrări SRL Cluj ca lider de asociere și Construcții Erbașu SA, una dintre cele șapte oferte alături de alte cinci asocieri și o firmă, Kolin Insaat Turizm Turcia. Restul asocierilor ofertante: Concelex SRL – X-Way Infrastructure – Con-A Operations – Dimex 2000 Company, Duna Group Europa Kft – Duna NRG – Duna Construcții RO SRL – He-Do Utepito Kft – Ing Service SRL, Makyol Insaat Sanayi-Cengiz Insaat Sanayi Turcia și respectiv Precon Transilvania SRL – Automagistral Pivden SRL.
Valoarea estimată pentru construcția primului lot din drumul expres Arad – Oradea, în lungime de 33,7 km, este de 2,74 miliarde lei fără TVA, arată directorul CNAIR Cristian Pistol.
Contractul trebuie finalizat în 24 de luni, iar pe traseul acestui nou drum expres se vor construi inclusiv 32 de poduri și pasaje, printre care un pasaj în lungime de 727 metri. În cadrul contractului va fi construit și un nou drum de 5,3 km, necesar pentru a asigura legătura între DN 79 și DX Arad – Oradea în dreptul localității Salonta.

Întregul Drum Expres Arad – Oradea va avea o lungime de 120,47 km și este împărțit în trei loturi: lotul 1 ( 33,7 km), la care se adaugă drumul de legatură la DN 79 – Salonta (5,3 km), lotul 2 (39,7 km), la care se adaugă drumul de legatură până la granița cu Ungaria (10 km) și lotul 3 (47,07 km), la care se adauga Drumul de legatură cu zona industrială Arad Vest (2,9 km).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu