Închide

Șantier de modernizare întârziat la școala Iuliu Hațieganu din cartierul Mănăștur. Primarul Emil Boc anunță că lucrările vor fi gata până la finalul anului

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 10, 2022 0 340

Primarul Emil Boc a anunțat, din nou, că lucrările de modernizare și amenajare a unui nou corp de clădire pentru școala Iușiu Hațieganu din cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur, vor fi gata până la finalul anului, arătând că șantierul a ajuns la 85%. Lucrările, contractate de Asocierea RSB BAU TEHNIK SRL – NORD CONFOREST în decembrie 2020 (cu termen de lucrări de 18 luni) la valoarea de peste 7,1 milioane lei, fără TVA trebuiau să fie gata în septembrie 2022. Atunci, primarul a mai efectuat o vizită pe șantier după care a anunțat pe Facebook că șantierul este la 81% și că lucrările vor fi terminate până la finalul lui 2022.
Potrivit teremenelor anunțate de Primăriei, lucrările de  peste 8,58 milioane lei, cu T.V.A. inclus, de la școala Iuliu Hațieganu trebuiau finalizate de constructor în septembrie 2022. Constructorul, asocierea RSB BAU TEHNIK SRL – NORD CONFOREST, a obținut o extensie de contract, după cum a explicat primarul Emil Boc, arătând că noile investiții din Mănăștur de la respectiva unitate de învățământ vor fi gata până la finalul acestui an. În 2019, consilieri locali și părinții, împreună cu oficialii școlii, au făcut lobby în cadrul Consiliul Local pentru extinderea spațiului de învățământ de la Școala Iuliu Hațieganu, după ce copiii de aici erau nevoiți să meargă la școală în schimburi iar unitatea școlara fusese nevoită să facă un plan de relocare în proximitate a mai multor clase din lipsă de spații. Atunci, administrația locală a găsit soluția să extindă spațiul educațional prin construirea unui nou corp de clădire chiar în incinta unității școlare de pe strada Grigore Alexandrescu. În 2020, a lansat și licitația pentru acest proiect pe care a adjudecat-o pe final de an.
„Continuă lucrările de modernizare și reabilitare la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur, proiect care cuprinde și construirea unui nou corp de clădire pentru extinderea capacității școlii cu 15 săli / 448 elevi. Astăzi am verificat stadiul lucrărilor la acest obiectiv de investiții. Contractorii sunt în prelungire de termen, iar în acest moment sunt în grafic de finalizare până la sfârșitul anului. Stadiu lucrări: 85%. Pe lângă sălile de clasă, noul corp de clădire (regim de înălțime de P+2E+Er+Etehnic) include și o bibliotecă dotată cu sală de lectură, o sală multifuncțională, spații de birouri pentru cadre didactice, grupuri sanitare și spații de depozitare. De asemenea, a fost instalat un ascensor pentru a crește accesibilitatea persoanelor cu dizabilități și un grup sanitar dedicat, astfel încât acestea să aibă parte de un proces educațional incluziv și de calitate. La această școală se realizează și lucrări de reabilitare termică prin anvelopare, sistemul termoizolant fiind unul modern și eficient din punct de vedere energetic”, a arătat pe Facebook în 10 noiembrie primarul Emil Boc.
În luna septembrie, când trebuiau finalziate lucrările, primarul spunea că șantierul este la 81%.
Nord Conforest mai lucrează cu Primăria Cluj și pe alte proiecte de modernizare a unor spații publice din Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu