Închide

Salonul de Iarnă al Medicilor, expoziția de artă plastică ce e creată de cadre medicale din Cluj și care a ajuns acum la a nu mai puțin de 52-a ediție, se deschide luni

Cultură by Actual de Cluj - nov. 30, 2022 0 193

Salonul de Iarnă al Medicilor, expoziția de artă plastică ce e creată de cadre medicale din Cluj și care a ajuns acum la a nu mai puțin de 52-a ediție, se deschide luni.

Vernisajul Salonului de Iarnă al Medicilor e programat luni 5 decembrie, la ora 13, la Turnul Croitorilor, expoziția rămâne deschisă până în 18 noiembrie și poate fi vizitată gratuit zilnic între orele 9 și 17. Expun un număr de 60 de medici, lucrări în ulei și acril și până la acuarelă, pastel, colaj, artă digitală și artă fotografică.
Prima ediție a Salonului de Iarnă al Medicilor a avut loc în anul 1968, la Casa de Cultură a Studenților. Din 1969 până în 2016 a fost organizat la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, la Palatul Banffy. Începând cu ediția a 49-a din 2019 și până în prezent, Salonul de Iarnă este găzduit de Turnul Croitorilor.
De la debut, perioada de desfășurare a Salonului a fost în prima parte a lunii Decembrie, concomitent cu Zilele UMF, la vernisaj participând întreaga comunitate academică clujeană. În perioada primelor ediții, Salonul de Iarnă al Medicilor concura de la egal la egal cu Salonul Județean de Iarnă al Artiștilor Profesioniști. Fiind un eveniment de mare amploare culturală, înainte de expunere, lucrările erau jurizate de către un juriu care cuprindea și artiști profesioniști, tocmai din dorința de a participa doar lucrările de un anumit nivel artistic. La Palatul Banffy, parterul găzduia ediția anuală a Salonului, fiind expuse lucrări de pictură, grafică și sculptură.

De anul viitor salonul ar urma să se întoarcă la Muzeul de Artă, datorită numărului mare de participanți și a interesului tot mai crescut.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare