Închide

Salon de inventică la Cluj: sute de invenții expuse de mâine

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - mart. 24, 2015 1 666

Sute de invenții sunt expuse de mâine pe bulevardul Muncii din Cluj-Napoca, la a 13-a ediție a salonului internațional de inventică al Universității Tehnice.

Expoziția, deschisă între 25 și 27 martie, reunește peste 60 de entități – universități, institute, centre și stațiuni de cercetare, firme, asociații ale inventatorilor, persoane fizice din țară și din străinătate – cu peste 350 de invenţii înscrise pentru jurizare, ce acoperă variate domenii ale ştiinţei şi tehnicii.

În premieră, la această ediţie a târgului ProInvent o secţiune specială este dedicată inventicii poloneze, unde sub egida Institutului Polonez se prezintă o selecţie de 37 invenţii recente, cu potenţial demonstrat de aplicare. Expoziţia a fost pregătită de cele mai prestigioase instituţii poloneze din domeniu: Academia de Ştiinţe, Organizaţia Principală de Tehnică, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Asociaţia Inventatorilor şi Raţionalizatorilor Polonezi. „Invenţiile alese pentru expoziţie au fost propuse de către institute de cercetare şi universităţi tehnice din Polonia iar criteriile de selecţie au fost valoarea științifică a proiectelor, dar şi utilitatea lor universală şi practică”, explică reprezentanții UTCN.
Pe parcursul celor trei zile ale salonului vor avea loc lansări de carte, prezentări și întâlniri ale inventatorilor cu potențiali utilizatori. Salonul este deschis vizitatorilor între orele 10 și 18, în 25 și 26 martie, iar în 27 martie – între orele 10 și 14.

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare