Închide

Sala Polivalentă din Cluj, transformată în sală de clasă. Cum arată cea mai mare competiție organizată la Cluj, cu sute de concurenți

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 09, 2018 3 356

Cea mai mare sală de clasă din România numără sute de bănci și a fost amenajată la Cluj: suprafața de joc a Sălii Polivalente s-a transformat în această dimnineață în sală de clasă, cu sute de elevi care au luat loc în bănci, căci s-a dat startul olimpiadei internaționale de matematică.
Sunt concurenți veniți din sute de țări și toți au luat loc în bănci azi ca să rezolve problemele din competiție. Deschiderea oficială a fost ieri, dar în această dimineață a început adevăratul concurs. actualdecluj.ro a transmis imagini în direct de la deschidere:

Să mai spunem că bugetul competiției organizate în România e de un milion de euro, substanțial mai mic față de cele cinci milioane de euro buget ale ediției de anul trecut de la Rio de Janeiro, ori estimarea de peste zece milioane ale ediției de anul viitor, de la Londra. L-am întrebat pe șeful Inspectoratului Școlar General Valentin Cuibus cum se explică această diferență considerabilă și spune că una dintre explicații e că a obținut „prețuri foarte bune” la cazări: într-adevăr, toate spațiile de cazare din oraș sunt ocupate în aceste zile de delegațiile țărilor prezente în competiție. Aceasta e a 59-a ediție a concursului și a șasea organizată de România, cu 615 concurenți din 114 țări, plus 263 lideri de țară și ajoarele acestra, observatori, 300 de voluntari și 100 de organizatori.

3 comentarii

Scrie un comentariu