Închide

S-au stabilit condițiile de participare din 1 august la marile festivaluri. Organizatorii Untold: „se va putea face accesul și cu test rapid”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 28, 2021 0 615

Autoritățile au anunțat că, începând cu data de 1 august, accesul la festivalurile mari va fi permis participanților dacă aceștia sunt vaccinați, prezintă un test RT_PCR negativ, un test antigen negativ sau au avut deja Covid, arată organizatorii Untold. Aceștia spun însă că numărul de participanți pe zi a fost limitat la 75.000 de persoane și transmit fanilor să se se grăbească dacă își doresc abonamente.

 

Organizatorii Untold au informat că, în cazul persoanelor vaccinate, acestea pot intra la festival dacă au schema completă de vaccinare iar aceasta este, la momentul accesului, mai veche de 10 zile. În cazul persoanelor care prezintă un test negativ RT-PCR, acesta nu poate fi mai vechi de 72 de ore. În cazul testelor antigene rapide, ele nu pot fi mai vechi de 24 de ore. Pentru participanții care au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2, aceștia pot intra la Untold (sau la orice alt mare eveniment) dacă se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infecției.

Potrivit deciziilor luate la nivel central, numărul de participanți pe zi a fost limitat la 75.000 de persoanele pentru marile festivaluri.

„Toți cei care au cumpărat abonamente sau bilete au în acest moment garanția că accesul în perimetrul festivalului Untold se va face pentru absolut toate persoanele care fie sunt testate negativ, fie fac dovada anticorpilor, fie sunt vaccinate, conform normelor de mai sus. De asemenea, au fost eliminate și măsurile de distanțare în perimetrul festivalului, toate normele aplicate fiind în concordanță cu studiile științifice aplicate”, au arătat organizatorii.

“Mulțumim Premierului, membrilor Guvernuluiși CNSU, pentru încrederea acordată. Noile măsuri reprezintă o dovadă puternică a faptului că se dorește repornirea sectorului cultural. Sunt convins că planul de siguranță, prezentat de noi autorităților este peste orice alt eveniment organizat până în prezent! Ne dorim să devină un model la nivel global, iar în felul acesta să permită, în condiții similare, organizarea de evenimente în siguranță și de acum înainte”, a transmis Bogdan Buta, directorul festivalului.

Cei de la Untold colaborează cu autoritățile locale pentru a implementa toate soluțiile și măsurile necesare astfel încât ediția din acest an să se deruleze în deplină siguranță. Ei mai spus că vor anunța și alți artiști de top care se vor alătura celor deja confirmați – David Guetta, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Steve Aoki, Alok, Afrojack, DJ Snake, Lost Frequencies, Benny Benassi, Martin Solveig, The Script, Parov Stelar și rapper-ul american TYGA.

„Prin libertatea de a participa la festival, atât pentru cei testați, cu anticorpi post Covid19 sau cu dovadă de vaccinare, studiile științifice desfășurate în Europa arată că festivalul devine cel mai sigur loc public. Absolut toate studiile efectuate până acum au confirmat că în aceste condiții este mai sigur să mergi la un eveniment de amploare decât să mergi în orice alte locuri publice. Cel mai recent studiu științific pe această temă a fost făcut în urma festivalului EXIT, desfășurat la Novisad, în Serbia. La acest eveniment, organizat în luna iulie, au participat peste 180.000 de persoane din toată Europa, iar în urma studiului efectuat în timpul și post eveniment, nu a fost înregistrat nici un caz de infectare”, au mai informat organizatorii.

Festivalul UNTOLD are loc în perioada 9-12 septembrie 2021 în Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu