Închide

S-a tras la sorți componența Ligii Naționilor. România e într-o grupă infernală

Sport by Catalin Suciu - ian. 24, 2018 0 638

S-a tras la sorți componența grupelor Ligii Națiunilor, competiție care oferă acces spre EURO 2020. România este în Divizia C, în grupa 4, alături de Serbia, Muntenegru și Lituania.

Primele clasate vor promova, iar ultimele vor retrograda. Câştigătoarele grupelor din Liga Naţiunilor sau echipele clasate imediat în spate, care nu s-au calificat din grupele preliminare, vor susţine două baraje. Din fiecare divizie a Ligii Naţiunilor se va califica la EURO minimum o echipă.

Se va juca în sistem campionat, tur-retur, în perioada septembrie-noiembrie 2018. Dacă România câştigă grupa, atunci va promova în Divizia B pentru ediţia următoare a Ligii Naţiunilor şi are asigurată prezenţa în Final Four pentru EURO 2020, în cazul în care ar rata calificarea din grupa preliminară.

Învingătoarele grupelor din diviziile B, C și D vor promova în eșalonul superior, iar ultimele clasate din A, B și C vor retrograda;

LN oferă patru locuri la Euro 2020: fiecare divizie va avea asigurate patru locuri la play-off, respectiv câte un loc la turneul final. Formațiile cel mai bine clasate în LN, dar care nu vor reuși să se califice la CE prin preliminariile clasice, vor intra în lupta pentru ocuparea celor patru locuri la CE. Dacă din Divizia A se vor califica toate naționalele prin preliminariile clasice, locurile pentru play-off se reportează la eșalonul inferior. Criteriul se aplică și mai departe; jocurile din play-off se vor disputa în sistem eliminatoriu (semifinale și finală);
tragerea la sorți pentru preliminariile clasice Euro 2020 (martie-noiembrie 2019) se va efectua în funcție de ordinea finală din Liga Națiunilor; din preliminariile clasice Euro 2020 se vor califica 20 de formații (10 grupe x primele două clasate), iar ultimele patru locuri vor reveni Ligii Națiunilor.

Semifinalele vor fi stabilite în funcție de rezultatele din grupele Ligii Națiunilor. Formațiile mai bine clasate vor găzdui semifinalele care se vor desfășura într-o singură manșă. Finala barajului care va decide echipa calificată la Euro 2020 se va disputa pe terenul uneia dintre finaliste și se va alege prin tragere la sorți.

România va putea termina pe locul secund grupa din LN, să rateze apoi calificarea prin preliminariile clasice, dar să rămână cu încă un bilet de favoare: un loc în barajul pentru cele patru poziții care duc la Euro direct din Ligă.

GRUPE LIGA NAȚIUNILOR

DIVIZIA D:

Grupa 1: Andora, Kazahstan, Letonia, Georgia
Grupa 2: San Marino, Moldova, Luxemburg, Belarus
Grupa 3: Kosovo, Malta, Insulele Feroe, Azerbaijan
Grupa 4: Gibrlatar, Liechtenstein, Armenia, Macedonia

DIVIZIA C:
Grupa 1: Israel, Albania, Scoția
Grupa 2: Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria
Grupa 3: Cipru, Bulgaria, Norvegia, Slovenia
Grupa 4: Lituania, Muntenegru, Serbia, România

DIVIZIA B:
Grupa 1: Cehia, Ucraina, Slovacia,
Grupa 2: Turcia, Suedia, Rusia,
Grupa 3: Irlanda de Nord, Bosnia, Austria,
Grupa 4: Danemarca, Irlanda, Țara Galilor

DIVIZIA A
Grupa 1: Olanda, Franța, Germania
Grupa 2: Islanda, Elveția, Belgia
Grupa 3: Polonia, Italia, Portugalia
Grupa 4: Croația, Anglia, Spania

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare