Închide

S-a semnat contractul pentru încă un tronson din Autostrada Transilvania, costă 14 milioane de euro pe kilometru

Economie by Actual de Cluj - iun. 26, 2020 0 372

S-a semnat contractul pentru un tronson al autostrăzii Transilvania, în construcție de mai bine de un deceniu și încă nefinalizată – de data aceasta Compania Națională de Autostrăzi anunță că a semnat contractul pentru o subsecțiune a acesteia.

E vorba de subsecțiunea 3B2 Zimbor – Poarta Sălajului, din județul Sălaj, din cadrul secțiunii Mihăiești – Suplacu de Barcău. Ofertantul declarat câștigător este asocierea dintre SA&PE Construct SRL, Spedition Umb SRL și Tehnostrade SRL. Contractul are o valoare de 680 de milioane de lei plus TVA, adică 177 milioane de euro pentru 12,24 kilometri – rezultă, deci, un cost de 14,3 milioane de euro pe kilometru. Secțiunea are cinci viaducte și un pod peste autostradă.

Traseul Subsecțiunii 3B2 începe după intersecția autostrăzii cu drumul național DN 1G km Huedin – Zimbor – Tihău, unde a fost prevăzut un nod rutier, apoi traseul autostrăzii se înscrie între dealurile Fânețelor și Lupului, în lungul văii Căpușu, intersectează un drum comunal și se îndreaptă spre nord la intersecția cu drumul județean Românași-Agrij. ”Pe această subsecțiune nu s-au prevăzut noduri rutiere. La finalul Subsecțiunii 3B2, la km 25+280, se va amenaja o intersecţie giratorie provizorie, necesară accesării sectorului de autostradă din DN 1F, prin intermediul unui drum local, până în momentul dării în exploatare a Subsecțiunii 3B3, Poarta Sălajului – Zalău”, arată CNAIR. Lucrările ar urma să dureze trei ani, dintre care 12 luni pentru proiectare.

Perioada de garanție a lucrărilor este de zece ani.

CNAIR a semnat contractual pentru proiectarea și execuția sectorului de autostradă Zimbor – Poarta Sălajului

CNAIR a semnat contractual pentru proiectarea și execuția sectorului de autostradă Zimbor – Poarta SălajuluiVineri, 26 iunie 2020, CNAIR SA a semnat contractul de Proiectare și execuție Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Sectiunea 3B: Mihăiești – Suplacu de Barcău, Subsecțiunea 3B2: Zimbor – Poarta Sălajului (km 13+260 – km 25+500) cu ofertantul declarat câștigător: ASOCIEREA SC SA&PE CONSTRUCT SRL – SC SPEDITION UMB SRL – SC TEHNOSTRADE SRLValoarea contractului este de 680.405.395,28 lei fara TVA.Lungimea tronsonului de autostrada este de 12,24 km.http://cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/cnair-semnat-contractual-pentru-proiectarea-%C8%99i

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Vineri, 26 iunie 2020

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare