Închide

S-a redeschis strada cu flori altfel de la marginea cetății vechi a Clujului

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 15, 2019 0 136

S-a deschis ediția din acest an a străzii cu flori altfel, strada pietonală Potaissa de la marginea fostei cetăți medievale a Clujului unde încă se mai păstrează o porțiune din zidul de apărare.

Piața de flori altfel amenajată pe strada Potaissa a ajuns la a treia ediție și se deschide în acest weekend. „Florării șic, producători locali și floriști plini de imaginație vă dau întâlnire pe Strada Potaissa între 14 și 16 iunie. Dintre expozanți reconfirmăm cu bucurie participarea Lavender Farm, Vivaflor Boutique, Edith și Zsolt Daradics – producători locali, Flowers by Lorena și Sempervivum, prezenți alături de demersul nostru încă de la prima ediție. Ni se realătură în acest an Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Diana Țirlea – producător local, Corina Lăpădean – producător local (aflați la a doua participare după cea de anul trecut) și, în premieră, Grădina Cactușilor din Arad, Traian Morar – producător local, Bio Impact, Lucian Aurelian Chiorean – producător local, Maria și Ioan Dobocan – producători locali, Radu Tolan – producător local, Spiraea Gardens, Monica Borsai – producător local, Grădina viselor din Sibiu și alții”, recomandă organizatorii, Asociația Daisler.

Specialiștii Asociației Peisagiștilor din România – Filiala de Nord-Vest revin pe Strada Potaissa cu mai multe zone pe care le vor transforma definitiv în acest weekend, cu spații inedite de relaxare și întâlnire „și contribuind la fel ca anul trecut la decorarea străzii care conține cea mai notabilă porțiune a zidului vechii cetăți medievale”.
Între 14 și 16 iunie clujenii de toate vârstele sunt așteptați pe Strada Potaissa pentru a participa la cea mai nonconformistă piață de flori a orașului. Dimensiunile pieței de flori s-au dublat față de edițiile anterioare iar acum se desfășoară între intersecția cu strada Napoca și intersecția cu strada Universității.

Piața de flori altfel va fi deschisă tututor curioșilor între orele 10-23 vineri, sâmbătă și duminică. Programul include ateliere, schimb de plante, statui vivante și o scenă pentru tineri artiști, la curbura zidului medieval.
Unul dintre momentele cele mai așteptate din cadrul evenimentului se va derula duminică, atunci când reprezentanții primăriei municipiului Cluj-Napoca și locuitorii străzii Potaissa vor lua loc la o masă de discuții despre potențiale soluții de permanentizare a străzii Potaissa, în încercarea de a o reintroduce în circuitul public de interes.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu