Închide

S-a lansa proiectul european „O afacere pentru un viitor în țara ta”

ActualitateDezvoltare by Actual de Cluj - nov. 29, 2017 0 762

Proiectul “O afacere pentru un viitor în ţara ta” este derulat de societatea SIAB DEVELOPMENT Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociaţia de promovare socială ”Spirit Românesc” ONLUS, Roma – Italia. Activitățile prevăzute în cadrul acestui proiect se vor derula pe parcursul a 36 de luni, vizându-i pe românii din Diaspora care intenţionează să-şi înfiinţeze o afacere non-agricolă, în mediul urban, în România. Grupul ţintă al proiectului este format din 200 de persoane, care vor beneficia de un curs de formare profesională antreprenorială online gratuit, pe platforma www.afacereintarata.ro, cu rezultat direct un plan de afaceri întocmit. În urma absolvirii cursului, participanții vor obţine o diplomă şi o subvenţie.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toţi”, Prioritatea de investiţii 8iii – Activităţi independente, antreprenoriat şi înfiinţare de întreprinderi, inclusiv a unor microîntreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii inovatoare, Obiectivul Specific 3.7 – Creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil neagricol din zona urbană.

“O afacere pentru un viitor în ţara ta” prevede de asemenea organizarea unui concurs de planuri de afaceri în urma căruia cele mai bune 25 de afaceri non-agricole vor fi finanţate cu până la maximum 40.000 euro. Câştigătorii vor beneficia de servicii de mentorat pentru implementarea planului de afaceri: un plan de mentorat şi consiliere personalizat întocmit de experţii proiectului pentru fiecare afacere, susţinerea grupului ţintă în vederea implementării planului de afaceri şi asistenţă directă la locaţia de implementare a afacerii. Beneficiarii vor avea obligaţia creării a minim două locuri de muncă în cadrul afacerii nou înfiinţate. Toate serviciile oferite beneficiarului sunt gratuite.

Valoarea totală a proiectului este de 8.715.685,61 lei, din care valoare eligibilă din Fondul Social European 7.099.206,86 lei, valoare eligibilă din bugetul naţional al României 1.252.801,21 lei, iar cofinanţarea eligibilă a Beneficiarului este 172.327,85 lei.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu