Închide

Rupt de beat, a amenințat o vânzătoare și a spart un geam al Cooperativei din Băișoara, a fost condamnat la închisoare cu executarepentru amenințare și distrugere

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 10, 2023 0 247

Un clujean de 21 de ani care, rupt de beat, a amenințat o vânzătoare și a spart un geam al Cooperativei din Băișoara, a fost condamnat la închisoare cu executare, șase luni pentru amenințare și distrugere.

Fapta s-a petrecut în 6 aprilie 2021, seara în jurul orei 18, când inculpatul, un tânăr de 21 de ani care avea deja la activ mai multe condamnări cu suspendare, aflat în stare avansată de ebrietate, s-a deplasat la cooperativa de consum Băişoara, intrând în incinta acesteia cu ţigara aprinsă în mână. Vânzătoarea l-a rugat să iasă din cooperativă cu ţigara, moment în care inculpatul a devenit recalcitrant, adresându-i persoanei vătămate jigniri, lovind cu piciorul un scaun şi scuipând în direcţia acesteia. În momentul în care a deschis uşa magazinului i-a adresat persoanei vătămate mai multe ameninţări cu acte de violenţă, menţionând, de asemenea, că îi va arăta el ce îi va face dacă va suna la poliţie.

Fiindu-i cauzată o stare de temere, vânzătoarea a părăsit magazinul şi s-a îndreptat spre casă. Pe drumul spre casă aceasta a auzit un zgomot puternic de geam spart, fiind ajunsă din urmă de nişte copii din sat, care i-au comunicat că inculpatul a spart geamul exterior al magazinului. După ce a ajuns acasă femeia a sunat la numărul de urgență 112 şi s-a întors la cooperativă, ocazie cu care a constatat că geamul termopan al magazinului fusese spart, iar o masă din curtea cooperativei era ruptă.

Din procesul-verbal întocmit de către organele de poliţie ajunse la faţa locului a rezultat faptul că inculpatul a fost identificat în faţa cooperativei de consum, fiind în stare avansată de ebrietate, foarte agitat şi agresiv verbal, spunând că va ”sparge tot” și că îi va bate pe toţi cetăţenii din comună. Chiar şi după ce acesta a fost încătuşat de către organele de poliţie, inculpatul a continuat să îi adreseze vânzătoarei ameninţări cu acte de violenţă, în prezenţa poliţiştilor. Aceștia au constatat că persoana vătămată era vizibil speriată de comportamentul inculpatului.

Instanța Judecătoriei Turda l-a condamnat pe inculpat la trei luni de închisoare pentru distrugere și alte trei luni de închisoare pentru amenințare; acestea vor fi executate în regim de detenție, căci inculpatul avea antecedente. Astfel, acesta a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare în iunie 2021, decizie definitivă prin neapelare, 2 ani 5 luni 10 zile inchisoare prin sentinta penalaă din iulie 2021 definitivă prin neapelare și respectiv 3 ani 8 luni inchisoare prin sentinta penală din octombrie 2021 definitivă, de asemenea, prin neapelare. Acestea au fost contopite în un an și trei luni de închisoare cu un spor de 31 de luni, în final pedeapsa de executat fiind de 3 ani şi 10 luni închisoare. Decizia a fost luată ieri de Judecătoria Turda și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu