Închide

România va produce primul antiviral împotriva COVID-19 din aprilie 2021, la Cluj

Economie by Actual de Cluj - dec. 19, 2020 0 397

Un număr de ​110.000 de tablete de Fluguard (Favipiravir), antiviral folosit pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, ultima tranșă dintr-un total de 770.000 de tablete, vor ajunge luni în România, anunță Terapia Sun Pharma Cluj, compania care a adus în țară medicamentul. Începând cu luna ianuarie 2021 vor fi livrate lunar un milion de doze de Fluguard pentru a asigura necesarul tratării pacienților români infectați cu virusul SARS-CoV-2. Din aprilie 2021, Terapia Cluj va fabrica FluGuard (Favipiravir) în România, în colaborare cu o altă companie farmaceutică locală.

Cele 110.000 de doze care vor ajunge în țară luni reprezintă ultimul lot din totalul de 770.000 de tablete de Favipiravir, sub brandul FluGuard pe care Terapia le-a adus în țară începând cu luna octombrie. Aceste doze au fost distribuite spitalelor prin Unifarm SA, pentru tratarea a peste 10.000 de pacienți infectați, conform protocolului național standard de tratament aprobat de autoritățile din România.

„În primul rând, doresc să aduc mulțumiri pentru buna cooperare Ministerului Sănătății prin Direcția de Politica Medicamentului, a Dispozitivelor și Tehnicilor Medicale și Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, care au acționat prompt, în interesul pacienților. Terapia va continua să sprijine sistemul de sănătate, autoritățile și pacienții din România în această luptă comună cu COVID-19”, a declarat Dragoș Damian, directorul Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, după cum arată hotnews.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare