Închide

România începe reconstrucția la naționala de handbal feminin în Cluj. „Aveți răbdare, sunt multe lucruri noi, e nevoie de timp”

SportTop News by Catalin Suciu - nov. 24, 2016 0 253

Naționala de handbal va juca în acest weekend la Trofeul Carpați, având un nou antrenor spaniol, pe Martin Ambrose, cel care a obținut rezultate remarcabile cu Gyor, formație pe care o pregătește în paralel.

Spaniolul încearcă să sudeze o echipă puternică, care să nu mai depindă exclusiv de jocul Cristinei Neagu. În zilele următoare, România va juca la Trofeul Carpați, iar antrenorul va încerca mai multe formule experimentale. „Nu ne interesează neapărat rezultatul acum, ci altele sunt obiectivele noastre”, a susținut Ambrose într-o conferință de presă.

„E ultimul turneu înainte de Campionatul European (luna decembrie), sunt de puțin timp aici, dar sunt mulțumit de cum au reacționat jucătoarele. Sper să încep cu dreptul mandatul la naționala României și să formăm un grup puternic care să nu depindă de o singură jucătoare. Nu avem decât două săptămâni de pregătire, să fiți răbdători cu echipa, luați în considerare că sunt nou, aduc multe lucruri noi. Ne dorim să facem un turneu bun”, a mai spus el.

„Suntem foarte multe jucătoare, antrenorul va decide cine va face parte din lotul pentru Campionatul European și cine nu. Nu cred că rezultatul de la Trofeul Carpați contează cel mai mult, însă e un test util înainte de turneul final. E o onoare să fiu căpitanul Naționalei, antrenorul mă cunoaște de mult timp și el a dorit acest lucru încă de la sosire. Încerc și sper să reușesc să fiu liantul dintre jucătoare și staff.  Trebuie să fim unite, să formăm o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Nu se poate compara Olimpiada cu un Campionat European, avem un antrenor nou, e un stil diferit și apar multe informații pe care încercăm să le asimilăm cât de repede posibil”, a completat și Cristina Neagu, vedeta naționalei noastre.

Naționala de handbal feminin se pregătește pentru Campionatul European din Suedia (luna decembrie) și va juca în clasicul “Trofeu Carpați”, disputat în fiecare an în Cluj-Napoca.
Ca și în 2015, avem o participare de top: România, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial 2015, Olanda, vicecampioană mondială, Ungaria, o putere a handbalul feminin mondial și echipa România B, construită în jurul celor mai promițătoare jucătoare din România, jucătoare care au adus țării medalii de la campionatele mondiale de tineret si juniori.

Programul turneului este următorul:

Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 17:00: Ungaria – Olanda

Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 20:00: România A – România B

Duminică, 27 noiembrie, ora 17:00: Finala mică

Duminică, 27 noiembrie, ora 20:00: Finala mare

Bilete pentru Trofeul Carpați se pot cumpăra prin rețeaua Eventim, accesând acest LINK.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare