Închide

România, aur la Cluj, la Campionatul European de tenis de masă

Sport by Catalin Suciu - iul. 20, 2018 0 328

Echipa României de cadete a câştigat medaliile de aur, joi, la Campionatele Europene de Tenis de Masă de la Cluj-Napoca, după ce a învins în finală echipa Rusiei.

Punctele echipei antrenate de Marian Filipaş şi Cristian Podar au fost aduse de Elena Zaharia, Luciana Mitrofan şi cele două jucătoare în proba de dublu. Din echipă au mai făcut parte Irina Rus şi Ioana Sîngeorzan.

Zaharia a trecut de Elizabet Abraamian cu 3-2, Mitrofan a învins-o pe Arina Slautina cu 3-1, iar în proba de dublu Zaharia şi Mitrofan au câştigat cu 3-0 în faţa cuplului Abraamian/Slautina. Zaharia a fost întrecută de Slautina cu 3-2, iar Mitrofan a fost învinsă de Abraamian cu 3-1.

Echipele de juniori şi junioare, care aveau asigurate medaliile de bronz, au câştigat finalele mici şi şi-au asigurat astfel calificarea la Campionatele Mondiale de juniori.

La junioare, România a trecut în meciul pentru locul al treilea de Franţa cu 3-1: Andreea Dragoman a fost învinsă de Leili Mostafavi cu 3-0, Tania Plăian a întrecut-o pe Lucie Gauthier cu 3-2, Andreea Huduşan s-a impus cu 3-2 faţa jucătoarei Isa Cok, iar Dragoman a dispus de Gauthier cu 3-2.

În finala mică a juniorilor, România a învins Germania cu 3-1. Rareş Şipoş l-a învins pe Kay Stumper cu 3-1, Cristian Pletea a dispus de Fanbo Meng cu 3-2, Dragoş Oprea a pierdut cu 2-3 în faţa lui Cedric Meissner, iar Pletea s-a impus cu 3-2 în faţa lui Stumper.

La cadeţi, România a ocupat locul 13, învingând Italia cu 3-2 în meciul pentru poziţiile 13-14. Iulian Chiriţă a fost întrecut de Tommaso Giovannetti cu 3-1, Shasa Pellizzon s-a impus în meciul cu Dragoş Alexandru Bujor, scor 3-0, Chiriţă şi Bujor au învins la dublu cuplul Tommaso Giovannetti/Leonardo Bassi cu 3-1, Chiriţă l-a depăşit pe Pellizzon cu 3-2, iar Bujor pe Giovannetti cu 3-2.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare