Închide

România a cerut furnizorilor să îi trimită în iunie doar 2,6 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID, cu 4,5 milioane mai puține decât trebuia să primească. Exista riscul ca dozele să expire, din cauza interesului scăzut pentru imunizare

Sănătate by Actual de Cluj - iun. 16, 2021 0 53

Autoritățile din România au cerut furnizorilor să trimită în iunie doar 2,6 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID, cu 4,5 milioane de doze mai puține decât trebuia să primească, deoarece exista riscul ca dozele să expire, din cauza interesului scăzut pentru imunizare.

Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat Andrei Baciu, după cum notează G4media.ro.

Astfel, deși ar fi trebuit să primească 4 milioane de doze de la Pfizer în luna iunie, România a cerut să îi fie livrate doar 1,9 milioane. De asemenea, de la Moderna vor sosi 128 de mii de doze în loc de 835 de mii, iar de la AstraZeneca vor veni 167 de mii de doze.

De la Johnson&Johnson nu s-a cerut reducerea numărului de doze livrate, întrucât acest vaccin poate fi păstrat pentru 2 ani.

În total, România trebuia să primească în luna iunie 7.103.000 de doze și va primi doar 2.635.000.

În același timp, autoritățile de la Bruxelles și București pregătesc legislația pentru a putea vinde din dozele de vaccin, a amintit Andrei Baciu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu