Închide

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, în acest an, vor fi publicate astăzi. Păstrează Clujul cea mai bună rată de promovare din țară?

Educaţie by Mihai Prodan - iul. 09, 2021 0 40

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, în acest an, vor fi publicate astăzi, după  finalizarea contestațiilor.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ – recunoaşterea, echivalarea sau susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea cel puțin a notei 5 la fiecare dintre materii, cu o medie generală la probele scrise de cel puțin 6.

Rata cumulată de promovare la Bacalaureat, înainte de contestaţii, la nivelul ţării, a fost de 67,8%, în creştere cu aproximativ 5% faţă de aceeaşi etapă de afişare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut – 62,9%. Județul Cluj a avut și în acest an cea mai bună medie de promovare din țară.

E vorba de o rată de promovare de 84,1%, în condițiile în care puține județe au o rată de promovare peste 80% – Sibiu cu 81,1%, Bacău cu 81%, Iași cu 81,9%, Galați cu 82,8% și Brăila – 80,4%.

Trei candidați au obținut media 10 în Cluj, în acest an. Cei trei provin de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din Dej, Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca și Liceul Teoretic ”Petru Maior” din Gherla. În total în țară e vorba de 112 astfel de candidați, în condițiile în care anul trecut cifra candidaților care au obținut media perfectă era dublă, la 232. În total în ultimii opt ani în Cluj au obținut media 10 un număr de 63 de candidați, cel mai mare număr într-un județ din țară în acest interval, după București cu 159 și Iași cu 85.

Pentru susținerea probelor scrise, în cele 35 de centre de examen organizate la nivelul județului Cluj, s-au înscris 4.195 de candidați, dintre care 3.779 sunt candidați din promoția curentă, iar 416 sunt candidați din promoțiile anterioare. S-au prezentat la examene cu o sută mai puțin, 4.096.

 

Citește și:

Clujul are cea mai bună rată de promovare a examenului de bacalaureat din țară

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare