Închide

Rezultate programului de reciclare contra bilete pe transportul în comun din Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 04, 2023 0 448

Au fost colectate selectiv, în 8 luni de aplicarea a programului “Automate cu recompensă pentru colectarea deșeurilor provenite din ambalaje“, un număr de 2.575.507 ambalaje iar Primăria a oferit 130.000 de bilete de călătorie pe mijloacele de transport în comun clujenilor, arată primarul Emil Boc. Din vara lui 2022, în Cluj-Napoca, în piețele agroalimenatare Zorilor și Mănăștur funcționează containere pentru colectarea deșeurilor provenite din ambalaje de băuturi – sticlă, plastic, aluminiu/metal. În schimbul a 15 ambalaje reciclate, orice persoană primește un bilet gratuit cu două călătorii pentru transportul public urban.
„Prin intermediul celor două echipamente, s-au colectat în perioada iulie 2022 – în prezent un număr 2.575.508 ambalaje, din care 1.188.230 buc plastic, 815.056 buc. de sticlă şi 572.222 doze de aluminiu, peste 80 de tone de deşeuri reciclabile.
Primăria Cluj-Napoca a deschis în Piața agroalimentară din cartierul Zorilor un container special pentru colectarea deșeurilor provenite din ambalaje de băuturi – sticlă, plastic, aluminiu/metal. În schimbul ambalajelor reciclate, clujenii vor putea obține un bilet gratuit cu două călătorii pentru transportul public urban. Biletul se poate obține la fiecare 15 ambalaje reciclate. Obiectivul Primăriei este stimularea cetățenilor cu privire la colectarea selectivă, dar și încurajarea alegerii transportului în comun ca alternativă la utilizarea mașinii, susținând astfel Misiunea U.E. „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030” și „Acordul pentru Orașele Verzi” la care municipiul nostru s-a aliniat”, a arătat primarul Emil Boc.
sursă foto: zcj.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu