Închide

Rezultate finale la titularizare: în județul care a obținut cea mai bună performanță, Cluj, promovarea a crescut cu mai puțin de 3% după contestații

Educaţie by Actual de Cluj - aug. 03, 2021 0 234

Două treimi dintre sutele de contestații depuse la examenul de titularizare în Cluj au fost soluționate cu note mai mari, după cum arată rezultatele publicate azi.

Promovarea cu medii peste 5 a crescut în Cluj la 87,47% după contestații. Se consideră însă titularizabili doar candidații care obțin note peste 7, caz în care procentul a crescut cu mai puțin de trei procente, de la 54,6% la 57,37% – adică unul din doi candidați a obținut note sub acest prag. În Cluj au susținut acest examen 1.412 candidați, dintre care 778 au obținut note peste 7.

În Cluj au fost depuse 314 solicitări pentru reevaluarea lucrărilor scrise, dintre care 298 au fost admise și aproape două sute au înregistrat note mai mari decât la evaluarea inițială.

În Cluj sunt disponibile doar 74 posturi didactice sau catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, adică doar 1 din 10 candidați care au obținut note de trecere au și o catedră pe care o pot ocupa.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată în sistemul de învățământ, așa-numita titularizare, candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată, adică pe posturi de suplinitori, nota trebuie să fie cel puțin 5.  Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în 4 și 5 august.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare