Închide

Rezultate estimative după închiderea urnelor de vot: câștigător Klaus Iohannis

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - nov. 16, 2014 0 444

La ora 21.00, când s-au închis urnele de vot, exit-pollul realizat de IRES arată că reprezentantul ACL, Klaus Iohannis, a câștigat alagerile pentru președinția României cu 50,9% din voturi. Candidatul USL, Victor Ponta, a obținut  doar 49,1% din voturi. Rezultatele oficiale vor fi anunțate de Biroul Electoral Central până mâine dimineață, la ora 9.00.  După ce vor fi centralizate toate voturile, Curtea Constitușională ar urma să valideze procesul de votare. În diasporă, până la ora 21.00, nu au reușit să voteze toți alegătorii.

Social democrații susțin că Victor Ponta l-ar fi depășit ușor, pe Klaus Iohannis, și că rezultatele exit polurilor sunt diferite, cu o marjă de eroare de plus 1-2 procente. Partidele au declanșat o numărătoarea paralalelă a voturilor.

Scorul este strâns. Prezența la vot a fost de peste 60%.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.