Închide

Reverificarea doctoratului lui Bode se face pe „ce a identificat doamna Șercan ca plagiat”, și nu pe întreaga lucrare, spune UBB

Educaţie by Actual de Cluj - dec. 07, 2022 0 88

Reprezentanții Comisiei de Etică a UBB spun, într-un răspuns transmis în scris ziarului Libertatea, că au început deja al doilea proces de analiză a tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode. Aceștia explică faptul că expertiza vizează ce a semnalat Emilia Șercan în articolul publicat, și nu întreaga teză de doctorat.
”Ar fi nelegal să verificăm textul unei teze paragraf cu paragraf, pe Google, deoarece asta ar însemna răsturnarea prezumției de nevinovăție”, arată universitatea. Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anunță că a cooptat un expert extern și încearcă să mai aducă în echipă un altul, pentru a verifica din nou teza de doctorat a ministrului Lucian Bode.
Ministrul penelist al Internelor a fost acuzat că și-a plagiat teza de doctorat, într-un articol publicat de jurnalista Emilia Șercan pe 24 noiembrie. 65 de pagini din cele 194 ale tezei au conținut plagiat, adică 18,5% din lucrare, a constatat Emilia Șercan. Cu trei săptămâni înainte de aceste dezvăluiri, UBB analizase lucrarea de diplomă, în urma unei sesizări a USR, și găsise 3% plagiat. Ca urmare a noilor acuzații, Comisia de Etică a UBB a anunțat că va reveni cu o nouă expertiză.
Instituția spune că nu are încă un termen aproximativ de finalizare a analizei, dar că aceasta „se face cu atenție”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu