Închide

Rețineți datele 17, 18, 19, și 23 mai. Urmează teatru-dans în oraș

ActualitateCulturăUncategorized by Actual de Cluj - mart. 14, 2016 0 230

Specatacolul de balet contemporan Generații care s-a jucat sâmbătă seara cu casa închisă a deschis seria de spectacole din cadrul Festivalului de Dans Steps prezentate clujenilor grație unui grant câștigat din fonduri norvegiene. Cea de-a treia edție a STEPS va avea loc în noiembrie, spectacolele de acum fiind „un fel de avanpremieră”, după cum explică organizatorii.

Seria nouă de spectacole a debutat sâmbătă, cu „Generații”, la Opera Maghiară din Cluj, unde clujenii au avut parte de o întâlnire a două coregrafii distincte, pe două dintre cele mai cunoscute partituri muzicale ale tuturor timpurilor: „Bolero” și „Carmina Burana”. Organizatorii au anunțat la acest final de săptămână că seria spectacolelor vor continua în luna mai când sunt programate alte patru reprezentații de teatru-dans multi prezentate la nivel internațional. Prețurile biletelor nu e încă stabilit, dar acestea vor costa aproximativ 20-40 de lei, similar primului spectacol din serie. 

Vezi lista spectacolelor de mai:

17 mai, la Opera Maghiară, va avea loc ”Arhiva vie a lui Martin”, spectacol susținut de Ansamblul Honvéd din Ungaria, în coregrafia lui Zsuráfszky Zoltán care va prezenta o colecție de dansuri și cântece din zona rulală. 

18 mai, la Sala Studio a Universității Sapientia, este programat „Zic Zac”, de Andreea Gavriliu (cu premiu special Uniter 2014 pentru Cel mai bun spectacol de teatru independent), un spectacol multi-premiat, o poveste coregrafică închegată în pași de dans contemporan, care aduce în prim plan probleme din viața unui cuplu. 

19 mai, la Opera Maghiară, se va juca ”Nesomn”, un spectacol de Arcadie Rusu, despre vise, spectacol care a fost prezentat internațional, la diverse festivaluri printre care și Big Dance Festival 2012, la Londra. 

23 mai, la Opera Maghiară, se va susține spectacolul ”Triptik”, trei coregrafii realizate de Gigi Căciuleanu în colaborare cu Compania Karma Dance Project din Paris. „Gigi Căciuleanu este cunoscut publicului din România din cadrul «Întâlnirilor JTI» și de la Festivalul George Enescu, unde spectacolul său «Noche Bach» a fost declarat ”Evenimentul Coregrafic al anului 2011 în România”. În ”Triptik” dansatorii lui Căciuleanu ne vor încânta pe muzica lui Mozart și a compozitorului francez Erwann Kermorvant într-un spectacol care, prin accentele sale dramatice, amintește de filmele lui Hitchcock”, explica organizatorii.

Secțiunea europeană din cadrul STEPS este parte a proiectului „Legături europene prin cinematografie și dans”, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtensten și Guvernul RoQmâniei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu