Închide

Rețea de prostituție destructurată la Cluj, au obligat o minoră de 16 ani să se prostitueze

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 15, 2017 0 977

Trei bărbați bănuiți că ar fi obligat tinere să se prostitueze au fost prinși de polițiști iar doi dintre ei au fost arestați preventiv.

Trei bărbați din Constanța sunt cercetați de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Cluj pentru trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism, după ce în octombrie unul dintre aceștia ar fi racolat o minoră de 16 ani, din judeţul Cluj, prin intermediul unui site de socializare. Ulterior cei doi s-au deplasat, alături de doi bărbați din Sibiu, într-un apartament închiriat. În același apartament cei trei ar fi adus alte două tinere, dintre care una de 19 ani din Caraş-Severin şi una de 24 ani din Constanţa, care ar fi fost recrutate în ultimii doi ani, obligându-le pe toate trei să practice prostituţia în folosul lor. „Tinerele ar fi fost presate de cei în cauză să obţină sume cât mai mari de bani, fiind chiar împiedicate să doarmă, ameninţate şi lovite pentru a fi determinate în acest fel să maximizeze sumele de bani încasate din prostituţie”, explică polițiștii.

Pentru racolarea clienţilor, bărbaţii ar fi postat anunţuri pentru cele trei tinere, pe diverse site-uri prin care ofereau serviciile lor sexuale, la preţuri cuprinse între 100 și 500 de lei. Doar în luna noiembrie cei trei ar fi obţinut în urma practicării prostituţiei de către cele trei tinere aproximativ 5.000 de euro. În 23 noiembrie polițiștii și procurorii DIICOT Cluj au efectuat trei percheziţii şi au pus în aplicare șase mandate de aducere cu însoţitor, stopând astfel activitatea infracţională a celor trei bărbaţi. Perchezițiile au avut loc în Constanța și Sibiu.

După probatoriul administrat Tribunalul Cluj a dispus în 24 noiembrie arestarea preventivă pentru 30 de zile a doi dintre cei trei bărbați, iar al treilea e cercetat sub control judiciar. Din cercetări a reieşit că, deşi a fost arestat preventiv, bărbatul de 37 ani şi-ar fi continuat activitatea infracţională, cu ajutorul unei persoane aflate în stare de libertate. Astfel, de la sfârşitul lunii noiembrie până în prezent, tinerele de 19, respectiv 25 ani, ar fi fost determinate să continue să practice prostituţia, într-un apartament închiriat în regim hotelier, în Constanţa. În urmă cu două zile polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Constanţa au efectuat două percheziții în localitate și au oprit activitatea de prostituție.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu