Închide

VIDEO Rețea de bandiți care înșelau prin metoda „accidentul” găsită la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 17, 2017 0 594

Într-un final, polițiștii prind în Cluj unul dintre grupurile infracționale care înșeală în special persoane în vârstă prin metoda „accidentul”.

Ieri polițiștii din Cluj și „mascații” de la Poliția Română au descins în șapte locuri din județ, între care și la penitenciarul Giurgiu, ca să facă percheziții domiciliare – în Cluj-Napoca, Jucu, Dezmir, într-un penitenciar, și în Giurgiu. Polițiștii au găsit aici zeci de telefoane mobile, cartele telefonice, bijuterii din aur și înscrisuri. De asemenea, polițiștii au ridicat și patru arme — letale și neletale, deținute ilegal. „Din cercetări a rezultat că, în perioada octombrie — noiembrie patru bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 31 de ani, ar fi fost implicați în comiterea a șapte înșelăciuni prin metoda accidentul, cauzând un prejudiciu de peste 80.000 de lei”, explică polițiștii. Trei bărbați au fost reținuți 24 de ore cu propunere de arestare preventivă pentru azi; al patrulea era deja încarcerat, pentru altă infracțiune.

Poliţia clujeană vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment. “Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări”, vă sfătuiesc polițiștii. Iată sfaturile lor, în cazul în care primiți un astfel de telefon:

  • Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile;
  • Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin

Nici un comentariu

Scrie un comentariu