Închide

Retailerii se extind pe piaţa de la Cluj-Napoca. Nemţii pregătesc al treilea Kaufland

EconomieSinteză știri locale by Actual de Cluj - iul. 18, 2017 0 4820

Retailerul german Kaufland deschide încă un magazin la Cluj. Grupul va deschide până în luna februarie 2018, când finalizează anul financiar, încă patru magazine pe piaţa locală, unul dintre acestea urmând să fie inaugurat la Cluj-Napoca, potrivit lui Valer Hancaş, directorul de comunicare al companiei, citat de produsinArdeal.ro.

Kaufland are deja unităţi în Mănăştur (Câmpului) şi în Mărăşti, iar cel de-al treilea magazin va fi deschis pe strada Fabricii de Chibrituri, conform Hotărârii de Aprobare a Planului Urbanistic de Detaliu a Consiliului Local din luna mai 2016. Acesta ar urma să fie amplasat în apropierea magazinul de bricolaj Dedeman ridicat pe un teren al fostei platforme Tehnofrig. .

Magazinele Kaufland sunt de circa două ori mai mici decât ale concurenţei. Pe segmentul hipermarketurilor, acestea măsoară de regulă între 5.000 şi 13.000 mp. Principalii concurenţi ai Kaufland sunt Carrefour, Auchan şi Cora. Ştirea integrală AICI

„Clujul are potenţial de zeci de magazine”

Marii jucători din retail sunt deja instalaţi la Cluj (Carrefour, Auchan, Cora, Kaufland), dar şi nou veniţii au planuri de extindere. Cu unităţi de mai mici dimensiuni, dar extrem de prezenţi pe piaţa din capitală, cei de la Mega Image şi-au făcut intrarea la Cluj în aprilie, cu un magazin în cadrul galeriei comerciale Platinia (pe fosta platformă a fabricii Ursus). În 2017, compania vrea să deschidă cel puţin încă două magazine în oraş, au anunţat reprezentanţii grupului. Lanţul operează magazine de aproximativ 500 mp, dar şi de peste 2000 mp. „Clujul are potenţial de zeci de magazine, iar noi ne uităm la toate cartierele. Unde sunt blocuri, e nevoie şi de magazine. Următorul magazin din Cluj va fi, credem, de dimensiuni similare acestuia”, spunea Mihai Spulber, vicepreşedinte de Operaţiuni la Mega Image.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare