Închide

Restricții în România de azi: Terasele și cluburile se vor închide la ora 23.00 în mai multe județe și în București

ActualitateTop News by Actual de Cluj - aug. 02, 2020 0 178

Guvernul a anunțat adoptarea unei măsuri restrictive  – terasele, cluburile, cafenelele, toate locurile în care se servesc băuturi alcoolice sau nealcoolice în aer liber din șapte județe și București se vor închide la ora 23.00. Măsura intră în vigoare de astăzi.

Printre cele mai afectate vor fi terasele și cluburile, pub-urile de pe tot litoralul. Lista județelor în care se aplică restricțiile:

 Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați

În documentul dat publicității se arată că:

Art.1 (1) Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 23.00.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) intră în vigoare începând cu data de 02.08.2020 orele 12.00, se aplică pentru o perioadă de 14 zile și poate fi prelungită prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Art.2 Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 23.00.
(2) Măsura prevăzută la alin. (1) intră în vigoare începând cu data de 02.08.2020 orele 12.00, se aplică pentru o perioadă de 14 zile și poate fi prelungită prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Decizia autorităților vine ca urmare a creșterii necontrolate de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni, creștere cauzată de nerespectarea unor măsuri de protecție, precum distanțarea fizică sau purtarea măștilor în zone aglomerate.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu