Închide

Restricții de noapte pe strada Eroilor din Florești. Primăria estimează că lucrările de modernizare vor fi terminate anul acesta

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - aug. 09, 2022 0 150

Noi restricții de circulație sunt instituite pe strada Eroilor din Florești, odată cu șantierul de modernizare. Potrivit Primăriei, în noaptea de 9 spre 10 august, circulația va fi oprită în totalitate pe arteră. Circulația va fi redeschisă la ora 5.00, în dimineața zilei de 10 august.
„Circulația rutieră va fi oprită în totalitate, după ultima cursa CTP pe ambele sensuri, pentru a permite finalizarea lucrărilor de acoperire a Văii Sînăslăului pe tronsonul cuprins între intersecția străzilor D. Mocanu și Ioan Rusu, până în sensul giratoriu (magazin Lidl)”, anunță Primăria din Florești.
Deja șantierul de pe Eroilor a înregistrat progrese considerabile, arată Primăria. Primii 320 metri liniari de asfalt au fost turnați pe partea carosabilă (de la intersecția cu str. Teilor până spre Eroilor nr. 266), pe banda a treia a noului drum modernizat.

„Cu certitudine, anul acesta va fi gata strada Eroilor. Dacă se menține acest ritm accelerat al lucrărilor, va fi gata înainte ca termenul să ajungă la final. Discutăm de un proiect pe șapte luni, dar cred că va fi gata înainte, octombrie-noiembrie. Sunt condiții meteorologice care pot ridica anumite probleme, sunt diverse probleme care apar în momentul lucrării. Acum se lucrează pe cel mai dificil tronson, respectiv după centrul comercial de lângă sensul giratoriu din comuna Florești până la interescția cu strada Dumitru Mocanu. Se lucrează intens. Se lucrează de asemenea înspre Cetatea Fetei, unde deja s-a făcut pista de biciclete și trotuarul pietonal, tocmai pentru ca traficul pietonal să fie mutat pe această parte, pentru că deja au început lucrările pe partea stângă, înspre ferme, unde de asemenea se trateaz trotuarul. În bună parte deja s-a conturat cea de-a treia bandă, urmează ca odată cu punerea ei în operă, fără ultimele staturi de asfalt, să venim și cu traficul auto pe acea bandă”, a declarat Bogdan Pivariu, la TVR Cluj, săptămâna trecută.

Strada Eroilor va fi prima „stradă smart” a comunei, mai arăta Bogdan Pivariu, cu piste de biciclete și trotuare, după modelul străzii Bună Ziua din Cluj-Napoca.  Lucrările sunt finanțate din bugetul local și PNDL, fiind estimate la circa 10 milioane lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare