Închide

Reprezentant Organizația Mondială a Sănătății: „Cu cât Omicron se răspândeşte mai mult, cu atât este transmisă mai mult şi cu cât se replică mai mult, cu atât este mai probabil să genereze o nouă variantă″

ActualitateAdministrațieSănătateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - ian. 05, 2022 0 97

Multiplicarea cazurilor de infectare cu Omicron în întreaga lume ar putea creşte riscul apariţiei unei noi variante, mai periculoase, a coronavirusului, a avertizat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează agenţia AFP, citată de Agerpres.

Deşi varianta Omicron se propagă precum un incendiu în întreaga lume, pare a fi mai puţin patogenă comparativ cu temerile iniţiale şi a reaprins speranţa că pandemia ar putea fi depăşită.

Însă, Catherine Smallwood, reprezentantă a biroului de urgenţe din cadrul OMS, a declarat pentru AFP că o creştere vertiginoasă a ratelor de infectare ar putea avea efectul opus.

„Cu cât Omicron se răspândeşte mai mult, cu atât este transmisă mai mult şi cu cât se replică mai mult, cu atât este mai probabil să genereze o nouă variantă″, a spus specialistul OMS.

În prezent, Omicron este letală, poate provoca moartea (…) Poate mai puţin comparativ cu Delta, dar cine poate spune ce ar putea genera următoarea variantă?″, a mai arătat Smallwood.

sursă foto: Ro Vaccinare Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare