Închide

Remus Lăpușan: „Respectați cetățenii din Așchileu”

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - iul. 01, 2020 0 461

Liderul PRO România Cluj, Remul Lăpușan, atrage atenția că cetățenii comunei Așchileu sunt foarte afectați de modul în care se dereulează lucrările la drumul DJ109. 

„În urmă cu mai bine de o lună, organizația PRO România Așchileu a solicitat Consiliului Județean Cluj să ia toate măsurile necesare pentru diminuarea poluării cu praf, provenit de la lucrările de modernizare a drumului DJ109. De asemenea, s-a cerut presemnalizarea corespunzătoare a acestor lucrări și a materialelor depozitate pe drum, care pun în pericol siguranța cetățenilor care circulă pe tronsonul menționat. Deși, în adresa de răspuns, Consiliul Județean își cerea scuze pentru situația creată, încă nu a fost implementată nicio măsură pentru reducerea disconfortului cetățenilor”, a comentat Remus Lăpușan.

Consilier județean la rândul său, Lăpușan afirmă că aceste lucrări vor dura doi ani, și că e firesc să fie găsite soluții, scuzele nefiind utile nimănui.

Discutăm despre lucrări care vor dura doi ani de zile. E inadmisibil să venim în fața cetățenilor cu scuze, invocând natura sau tipul lucrărilor. Peste tot în lume se execută lucrări de modernizare a drumurilor, dar fără a pune în pericol siguranța cetățenilor și fără a le face viața insuportabilă timp de doi ani. În bugetul proiectului de modernizare trebuiau prevăzute sume și pentru reducerea impactului negativ al acestui proiect asupra calității vieții comunității din zonă. În orice caz, ne așteptăm ca în cel mai scurt timp să se ia măsuri, cu toată responsabilitatea”, a transmis Lăpușan.

Printre problemele semnalate de cetățenii din Așchileu:

  • starea precară a drumului în lucru, cu gropi, denivelări mari, care duc la daune asupra mașinilor (poza atașată este de duminică, în satul Fodora)

  • lipsa trotuarelor care să permită circulația pietonilor

  • lipsa semnalizării lucrărilor, care poate duce la accidente

  • aerul irespirabil din cauza prafului ridicat de mașini și faptul că nu există nici măcar o cisternă cu apă care să umezească drumul pentru a împiedica ridicarea prafului (poză atașată cu mamă cu copil în cărucior acoperit de nor de praf, în Așchileu Mare

  • depozitarea tuburilor de beton și balastru pe drum, fără a fi semnalizate și care ocupă mai bine de jumătate drumul

  • aruncarea balastrului pentru acces în curți, se produc diferențe de nivel, se observă greu și poate provoca accidente

  • împiedicarea accesului în curțile caselor datorită depozitării de pământ și balastru pe pod în fata porții

Dezinteresul total, neimplicarea și lipsa de responsabilitate a autorităților locale și județene produc repercursiuni asupra cetățenilor comunei. Deja discutăm despre mașini avariate ca urmare a lucrărilor de la drumul județean 109. În curând, poate vom discuta despre oameni răniți sau despre agravarea unor boli la plămâni după expunerea zilnică, pe o perioadă îndelungată, la nori de praf și toxine. Disprețul la adresa cetățenilor din Așchileu trebuie să înceteze!”, a spus și liderul PRO România Așchileu.

Sursa Foto: Pro Romania

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare