Închide

Reintrat în circuitul Naționalei. Venirea la CFR i-a revitalizat cariera

SportTop News by Catalin Suciu - dec. 05, 2017 0 1167

A debutat la 16 ani pentru echipa națională de seniori, în mandatul lui Victor Pițurcă. După acest moment, Cristi Manea s-a transferat în străinătate, dar a jucat puțin spre deloc.

Pe 31 mai 2014 Manea debutează în naționala României la 16 ani și 10 luni și devine cel mai tânăr jucător din istorie. A fost primul și ultimul său meci, până acum, pentru națională. În iunie, Manea e vândut la Apollon Limasson, în Cipru, pe 2,5 milioane de euro, dar în România e lansată ipoteză că el ar fi fost cumpărat de Chelsea. Revine la Viitorul sub formă de împrumut, apoi pleacă, tot împrumut, în Belgia, la Mouscron. În trei sezoane el joacă, în toate competițiile, 18 partide.

Dispare, practic, din peisaj. La Mouscron, ultima dată, nu prinde lotul. Vrea să se transfere la Crotone, în Italia, dar mutarea pică.

CFR îl ofertează și îi propune în împrumut pe un sezon,  fiind forțată și de regula jucătorului sub 21 de ani în Liga 1. Manea acceptă, iar în câteva luni ajunge titular indiscutabil în formația lui Dan Petrescu. La CFR bifează 19 apariții, iar acum bate la porțile echipei naționale.

„Sunt câțiva jucători la tineret, patru-cinci, pe care ne vom baza în campania următoare de calificare. Acum ei ajută naționala U21 cu care ne putem califica la campionatul european. Dar am nevoie de ei. Man, Florinel Coman, Nedelcu și Cristi Manea”, a spus recent selecționerul Cosmin Contra.

Îl transferă definitiv?

Cristian Manea (20 de ani) e doar împrumutat de la Apollon Limasol,  dar fundașul dreapta și-ar dori să continue la CFR și din vară. CFR-ul va demara tratativele în această iarnă pentru transferul său. „Consider că am făcut un pas înainte. CFR este cea mai bună echipă la care am jucat până acum. Alături de Steaua, cred că suntem principalii favoriţi la titlu”

La 700.000 de euro este cotat acum Manea, potrivit transfermarkt

În 2015 valora 1,5 milioane de euro.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare