Închide

Regizor și producător de filme documentare face expoziție de fotografie la Muzeul de Artă

Cultură by Actual de Cluj - oct. 11, 2023 0 49

Vernisaj mâine la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, un fotograf își lansează expoziția ”Solitude”, deschisă între 12 și 29 octombrie. Vernisajul e programat mâine la ora 18, iau cuvântul curatorul Mira Marincaș și profesorul universitar Feleki Károly, autorul lucrărilor.

”Solitude este un omagiu adus momentelor de singurătate”, arată Muzeul de Artă. ”Este o încercare de descriere a stării de absență din social, în care imaginile surprind natura care, în singurătatea ei, indiferent de anotimp, evocă un sentiment de atemporalitate. Peisajele și copacii, înfășurați în alb-negru, sunt o amintire a singurătății, un memento al frumuseții (…) Să fii singur, doar tu cu solitudinea ta – poate că despre asta este vorba în aceste fotografii. Pentru totdeauna. Să te plimbi prin iarba rebelă, pe sub norii răzleți, în timp ce culorile se estompează, iar lumea se stinge și foșnetul pădurilor străbătute de vânt îți șuieră pe la urechi. Timpul se scurge încet, știi asta, pentru ca apoi să afli cu surprindere: s-a sfârșit”.

László Csibi lucrează ca regizor şi producător de filme documentare și videoclipuri, este cadru didactic și director al Departamentului Maghiar de Cinematografie și Media, Facultatea de Teatru și Film la universitatea ”Babeș-Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu