Închide

Regia Primăriei intră pe fir pentru a moderniza la preț dublu strada Tipografiei, cel mai licitat contract din ultima perioadă

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 17, 2020 0 1475

O asociere dintre Regia Autonomă a Domeniului Public din subordinea Consiliului Local, o firmă de proiectare și o firmă specializată în lucrări de infrastructură (care lucrează deja cu administrații de comune din Cluj) a depus ofertă la licitația Primăriei pentru modernizarea străzii Tipografiei. Se dorește modernizarea tronsonului aferent Turnului Pompierilor, aflat și el în proces de modernizare în urma unui concurs de soluții organizat de Primărie. Contractul pentru modernizarea arterei este estimat la peste 1,8 milioane de lei și a fost scos de mai multe ori la licitație, începând de anul trecut, însă nu s-au depus oferte. Tot de atunci, prețul lucrării a fost ajustat, dublându-se față de valoarea inițială de la care s-a pornit licitația.

A opta procedură de licitați pentru amenajarea străzii Tipografiei, tronsonul dintre arterele Dávid Ferenc și Frédéric Joliot-Curie care deservește Turnul Pompierilor a fost cu noroc.

Pentru artera Tipografiei s-a gândit un proiect de transformare la concursul de soluții pentru Turnul Pompierilor, concurs câștigat de echipa arhitectului Vlad Rusu iar Primăria și-a asumat să îl pună în operă. Având în vedere lucrările încă neterminate la Turn, administrația nu s-a grăbit cu modernizarea arterei. Turnul a intrat în șantier în 2018 și urma să fie gata în 2020, însă contractul are întârzieri majore.

În plus, contractul pus la bătaie pentru tonsonul din strada Tipografiei care deservește Turnul a fost mult prea mic ca valoare, motiv pentru care la 7 licitații organizate de municipalitate nu s-a prezentat nimeni. Licitația a pornit de la aproape 1 milion de lei, apoi s-a mers pe 1,2 milioane de lei. În primăvara acestui an valoarea de la care s-a pornit a fost dublată, după ce consilierii locali au aprobat și actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest proiect generat de prevederile legale privind majorarea salariului mediu din domeniul construcțiilor. Așa s-a ajuns la peste 1,8 milioane lei.

Potrivit proiectului, strada urmează să fie pavată, urmează să fie plantați copaci și vor fi puse bănci și rasteluri pentru biciclete. În viziunea echipei lui Rus, căștigătoare de la concurs, artera arăta așa:

La a opta-a licitație lansată toamna aceasta s-a depus în sfârșit o ofertă. Aceasta a venit de la Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) din subordinea Consiliului Local în asociere cu o firmă de proiectare și o alta specializată în lucrări de infrastructură. Licitația este în faza de evaluare/calificare tehnică.

Construct Project Consult are contracte atât cu Primăria, cât și cu RADP. Firma este controlată de Alin-Irinel Vlădan și e specializată în activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de peste 4,3 milioane de lei și un profit de peste 1,2 milioane lei realizat cu 8 angajați.

MRC Culici 2016, înregistrată în Negrești Oaș Satu Mare și controlată de Radu Costel Melnic, lucrează în județul Cluj cu RADP și administrații locale ale unor comune, dar are și contracte cu autorități publice în Satu Mare. Societatea este specializată în lucrări de construcții ale drumurilor și autostrăzilor, a avut o cifră de afaceri pe 2019 de peste 17,2 milioane de lei și un profit de peste 2,4 milioane de lei realizat cu 26 de salariați.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu