Închide

Regia de Transport Public despre linia de transport care deservește aeroportul: Nu renunțăm, dar speranța e mică/Parcarea aeroportului este full de mașini

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mart. 05, 2024 0 176

Linia A1E (aeroport expres) de transport public care leagă aerogara din Cluj de centrul orașului, introdusă de aproape un an, este departe de a fi folosită de călători, au recunoscut oficialii Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca. După ce consilierii locali USR au cerut public o mai bună promovare a rutei sau o extindere a liniei până la gară, directorul CTP, Liviu Neag a arătat că s-au operat foarte multe modificări și al orarului, în strânsă legătură cu zborurile de pe aeroport și s-a pus și accentul pe informarea populației, dar că, în continuare, linia este subutilizată.

“Parcarea aeroportului e full, ceea ce arată un obicei al clujenilor de a folosi mașina personală când merg la aeroport. Foarte puțini apelează la autobuze. Vă spun cu regret, solicitarea este foarte mică. Acționăm împreună cu aeroportul să promovăm și luminos, local, și cu un OR cod, dar speranțele sunt destul de mici. Poate clujenii nu am înțeles foarte bine oportunitatea unei asemenea linii. Pe această linie avem mijloace de transport moderne, electrice, cu monitoare, ecrane, cu informații în mai multe limbi”, a semnalat directorul CTP, Liviu Neag la ședința Consiliul Local din 4 martie. 

La aceeași ședință consilierii USR au indicat ca o posibilă măsură de relansare a liniei, prelungirea ei până în zona gării sau ca informările să fie făcute și în limba engleză. Directorul CTP a arătat că există deja linia 5 care trece prin fața aeroportului (nu intră ca A1E) până în terminale, dar nici aceasta nu e folosită decât până în centrul orașului sau până pe strada Horea. „Spre gară am observat că fluxul de călători este aproape zero”, a spus Neag.

De cealaltă parte, oficialii Primăriei au arătat că linia A1E e extrem de importantă și au recomandat eforturi pentru păstrarea ei funcțională în oraș. „E adevărat că vin mulți cătători din alte județe care pleacă de la Aeroportul din Cluj și aceștia, spre exemplu, de la Bistrița, vin cu mașina personală, nu cu trenul. Totuși linia este importantă și trebuie menținută. Ține de fiecare dintre noi cei de la această masă să promovăm transportul public în detrimentrul mașinii personale”,  arătat viceprimarul Dan Tarcea, la aceeași ședință.

Linia A1E a pornit la drum în 2 mai 2023 și leagă aeroportul de Piața Mihai Viteazu, autobuzele intrând prin aerogara din Cluj. 

sursă foto: Emil Boc/Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare