Închide

Recuperare medicală prin CNAS la clinica Physiomedica din Cluj-Napoca

ActualitateSănătateSocial by Actual de Cluj - iun. 21, 2022 0 288

Kinetoterapia este o formă de terapie și o știință, extrem de utilă în reabilitarea funcției motorii alterate, în refacerea funcționalității unor sisteme de organe prin intermediul gimnasticii de recuperare, a exercițiului fizic, dar și prin masaj medical sau tehnici de relaxare. 

Ea poate fi realizată și în scop profilactic, pentru menținerea stării de sănătate sau prevenirea evoluției unor afecțiuni.

Această specialitate aduce un ajutor important în tratamentul pacienților ce suferă de boli ale aparatului musculoscheletal, boli neurologice sau reumatologice, dar și traumatisme și dizabilități ce pot afecta semnificativ calitatea vieții și desfășurarea activităților de zi cu zi.

Clinica Physiomedica din Cluj-Napoca îți pune la dispoziție o echipă de specialiști în domeniu care te pot ajuta în menținerea stării de sănătate, dar și într-o mulțime de afecțiuni: 

  • -recuperarea rapidă în urma unor traumatisme/ accidente sau după intervenții chirurgicale
  • -creșterea forței musculare și recuperarea funcției motorii
  • -îmbunătățirea tonusului muscular
  • -corectarea deviațiilor aparatului locomotor, cât și a tulburărilor de echilibru și coordonare
  • -recuperarea osoasă și articulară, mai ales în caz de osteoporoză sau artrită
  • -tratamentul unor traumatisme sportive, dar și prevenirea acestora
  • -recuperarea funcțiilor esențiale în urma unui accident vascular cerebral, dar și ameliorarea simptomatologiei unor boli neurologice precum boala Parkinson sau boala Alzheimer
  • -tratamentul herniei de disc
  • -ameliorarea funcției cardiovasculare în boli cardiace cronice și a funcției respiratorii în caz de astm, BPOC sau fibroză chistică
  • -gestionarea diabetului, afecțiunilor hepatice, dar și a afecțiunilor ce pot apărea în timpul sarcinii sau în perioada postpartum

Nu trebuie să omitem importanța kinetoterapiei la sugari și copii, în cazul afecțiunilor ortopedice sau ale coloanei (scolioze, lordoze, cifoze) sau chiar în diverse boli neurologice precum paralizii cerebrale sau întârzieri în dezvoltarea neuro-motorie, dar și deficiențe de auz sau vedere.

Beneficiile kinetoterapiei sunt intens studiate și promovate în recuperare, având efecte pozitive importante în domenii extrem de variate dincolo de cele binecunoscute pe funcția motorie, și anume: beneficii cardiovasculare, creșterea capacității și toleranței la efort, corecția posturii, reeducarea respiratorie, reeducarea sensibilității, tehnici de relaxare, ameliorarea echilibrului și coordonării.

Kinetoterapia are un rol bine definit în perioada de recuperare medicală a unei sfere largi de afecțiuni, pentru care noi ne oferim toată expertiza și cunoștințele pentru a îți oferi cea mai bună experiență. 

Atât tu, cât și copilul tău puteți beneficia de programe individualizate pentru orice problemă, dar și pentru îngrijirea preventivă și scăderea riscului de apariție a unor afecțiuni, întrucât activitatea fizică ajută chiar la o recuperare mai ușoară în cazul unor probleme ulterioare. 

Vom lucra unu-la-unu și vom urmări îmbunătățirea stării de sănătate, în același timp învățând să facem mișcare de plăcere. Vei vedea rezultate încă după primele ședințe.

La Physiomedica din Cluj-Napoca ai parte de o întreagă echipă medicală dedicată din multiple specialități, oferind soluții și tratament modern pentru cele mai importante condiții medicale, atât pentru tine, cât și pentru copilul tău:

Stomatologie de copii și adulți: Cu pasiune și dedicare redăm zâmbete. Zâmbete sănătoase și naturale. Clinica Physiomedica alături de dr. Alexandra Marin oferă șii tratamente stomatologice pentru toate grupele de vârstă.

Cardiologie prin CNAS: Serviciile noastre de cardiologie sunt adresate atât copiilor, cat si adulților. Avem grijă de inima ta, atât prin prevenție, cât și prin tratament adecvat. La clinica Phyisiomedica poți apela la Dr. Radu Rosu, medic primar cardiolog, dr. Adina Rosu, medic primar cardiolog și echipa de medici specialiști, dr. Olivia Sacatureanu, Dr Bardos Kinga, Dr. Radoescu Livia, dr. Florea Cristian.

Ortopedie Pediatrică: Ne ocupăm de depistarea precoce a malformațiilor congenitale, diagnosticul si tratamentul devierilor de coloana. Activitatea departamentului este coordonată de către Prof. Dr. Dan Cosma, medic primar ortopedie pediatrică împreuna cu Dr. Andrei Maxim și Dr. Dan Vasilescu.

Pediatrie: Pentru a veni in întâmpinarea părinților oferim consultații de specialitate adresate copiilor cu vârste intre 0-18 ani. Sunt aici pentru tine Dr. Daniela Balea, medic specialist pediatru și Dr. Daniela Iacob, medic primar pediatru.

Ortopedie-Traumatologie: Oferim consultanta specializata pentru diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor in colaborare cu dr. Horațiu Badiu.

Recuperare, Medicină fizică și Balneologie: Punem accent pe prevenție, diagnostic și tratamentul pacienților cu limitări funcționale.

Clinica Physiomedica, Cluj-Napoca, Calea Florești 2B (vis-à-vis de Podul Calvaria). Ne găsești la numerele de telefon 0775.321.275 și 0364.642.124 și pe Whatsapp. Alege serviciile de cea mai înaltă calitate!

Acest text are caracter PUBLICITAR

Nici un comentariu

Scrie un comentariu