Închide

Rectorul UBB Cluj, despre anunțul SRI la o facultate din București privind recrutarea de ofițeri: „E un semnal bun pe care-l dă directorul SRI, care e absolvent al UBB-ului”

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - ian. 24, 2022 0 481

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David, nu vede nimic neptrivit în decizia Facultății de Filosofie a Universității din București de a-și anunța propriii studenți că SRI recrutează „ofițeri operativi și analiști”. Dimpotrivă, Daniel David laudă inițiativa.

„Într-o societate democratică, Serviciile (de informații – n.red) trebuie văzute ca instituții democratice, ele au funcția să ne protejeze și avem de lucrat împreună să protejăm democrația”, a declarat rectorul UBB Daniel David, la Digi 24.

„Eu cred că e un semn foarte bun și mă bucur că semnul ăsta îl dă directorul actual al SRI-ului (Eduard Hellvig – n.red)  care e absolvent al UBB-ului și eu cred că știe ce face”, a continuat rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David.

Acesta a precizat că se bucură când vede că Serviciul Român de Informații folosește mijloacele transparente. „Sigur că asta șochează populația”, învățată cu altă modalitate de lucru a serviciilor secrete, spune rectorul UBB, care continută: „dar nu noi criticam serviciile că ar trebui să apeleze la universități când vor să caute expertiză avansată” și să realizeze doctorate? „Uite că o fac. Sigur că ne șochează, dar cred că e un gest de normalitate într-o societate democratică”, susține Daniel David.

Rectorul UBB a mai spus duminică seara, la Digi 24, că un absolvent de filosofie are o serie de competențe care îl fac căutat, „nu văd de ce nu ar fi eligibil; sigur că probabil ar intra și într-o pregătire specifică”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu