Închide

Record pentru un spectacol din Cluj, se joacă de 150 de ori. Biletele, epuizate și la reprezentațiile din următoarele luni

Cultură by Actual de Cluj - ian. 07, 2019 0 142

Un adevărat record, un spectacol pus în scenă la Cluj se joacă de nu mai puțin de 150 de ori.

E vorba de „Unchiul Vania”, a cărui a 150-a reprezentație a avut loc aseară la Teatrul Maghiar din Cluj. Spectacolul, care se joacă de unsprezece de ani cu casa închisă, a fost pus în scenă de Andrei Şerban în anul 2007.

Rolul principal este interpretat de Gábor Viola. Din distribuție fac parte actorii: József Bíró, Imola Kézdi, Enikő Györgyjakab, Anikó Pethő, Csilla Albert, Emőke Kató, Réka Csutak, Zsolt Bogdán, Attila Orbán, Ferenc Sinkó și Csilla Varga. La a suta reprezentanție, regizorul Andrei Șerban declara „orice montare e o loterie. Nu știi niciodată ce va ieși. Am pus în scenă Unchiul Vania de trei ori: la New York, la Cluj și la Petersburg, de fiecare dată altfel. Spectacolul a fost primit bine peste tot, dar nicăieri ca la Cluj”. Spectacolul e jucat în regim studio, ceea ce explică între altele și numărul mare de reprezentații jucate, căci numărul biletelor puse în vânzare pentru un spectacol e foarte mic, mai exact între 90 și 100 de bilete sunt scoase la vânzare pentru fiecare spectacol. Sunt mici șansele să găsiți bilete și pentru faptul că, deși spectacolul se joacă lunar, biletele se vând cu repeziciune: următoarea reprezentație e programată în 3 februarie, dar deja nu mai sunt bilete, la fel și pentru spectacolul din martie. Dacă vreți bilete la reprezentația din aprilie, adică peste trei luni, aflați că deocamdată nu au fost puse în vânzare căci programul pentru aprilie nu a fost încă definitivat de către instituția de cultură.

Să mai spunem că spectacolul a fost prezentat și la Budapesta și București.  Spectacolul Unchiul Vania a câștigat, în 2007, Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal (András Hatházi) și Premiul criticilor de teatru din Ungaria pentru cel mai bun spectacol al stagiunii 2007/2008.

 

< Articolul precedent

Articolul urmator >

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare