Închide

Record pe piața imobiliară din Cluj, proprietar cere 2.75 milioane euro pe o vilă

Economie by Actual de Cluj - iun. 09, 2018 0 1919

Record pe piața imobiliară din Cluj: un proprietar de vilă cere nu mai puțin de 2,2 milioane de euro plus TVA pe proprietatea sa.

O vilă din cartierul Borhanci a fost scoasă la vânzare pentru prețul de 2,2 milioane de euro plus TVA, deci în total aproximativ 2,75 milioane de euro. Prețul pe metru pătrat – peste 4.000 de euro.

Cea care intermediază eventuala tranzacție e Ramona Cuc, proprietara reputatei agenții imobiliare Grup de Lux, care arată că locuința are infrastructură, se întinde pe două nivele, are o suprafață utilă de 539 metri pătrați pe o suprafață totală de teren de 5.800 metri pătrați, și e o construcție nouă, finalizată în 2016. „Arhitectul Voicu Bozac împreună cu proprietarul au gândit o locuință extrem de funcțională, modernă, cu un exterior minimalist, terase generoase, elemente de design futurist, iluminat ambiental de cea mai bună calitate, fațade ventilate și garaj. Casa este dotată cu tehnologie de ultimă oră ce se aliniază cu succes ultimelor trend-uri în design și tehnologie, iar finisajele, corpurile de iluminat și elementele de mobilier sunt achiziționate de la companii renumite în lumea designului de interior.
Conceptul de „casă inteligentă” a fost implementat cu succes în această locuință, tehnologia „smart” permițând controlarea tuturor sistemelor din interiorul și exteriorul casei de pe telefon sau tableta. Locuința dispune de trei sisteme distincte pentru asigurarea confortului, un sistem de ventilație ce asigură 5 schimburi de aer pe oră, sistem de aer condiționat integrat pentru a deservi întreaga locuință și un sistem audio în interior și exterior (în grădină) cu dolby surround. Sistemele se pot configura pe zone, în funcție de preferințe și pot și reconfigurate și adaptate după preferințe. Toate sistemele, inclusiv iluminatul poate fi controlat și de pe display-urile fixe aflate în fiecare încăpere. Tot acest sistem de casă inteligentă vine cu o garanție de 24 luni și asistența tehnică pentru noii proprietari.
Spațiul exterior este gândit că o zonă completă de relaxare, în care arbuștii și vegetația asigură intimitate fără a fura însă din panorama încântătoare ce înconjoară practic proprietatea. În imediata vecinătate a casei regăsim piscina încălzită și cu sistem endless pool, terasa aferentă, spații ce pot fi utilizate atât ziua cât și seara, datorită iluminatului ambiental executat strategic.
Piscină, poteca pavată și decorată cu podețuri de inspirație japoneză, iaz populat cu crapi Koi, zona de barbecue.
Pavilionul cu suprafață utilă de 55 metri pătrați dispune și de un drum de acces separat cu parcare proprie. Cuprinde o încăpere generoasă de 38 mp cu suprafața vitrată mare, un spațiu de depozitare, o baie și o terasă amenajată. Momentan destinația lui este aceea de cameră hobby, dar poate fi ușor convertit în casa de oaspeți sau orice altă destinație”.

UPDATE Am vorbit cu Ramona Cuc și ne confirmă că e cea mai scumpă proprietate pe care a scos-o vreodată la vânzare, în cei 23 de ani de carieră. Ce o face atât de specială încât să justifice acest preț? „E o proprietate unică în piață”, spune ea. „prin nivelul de finisaje, felul în care s-a lucrat, meticulos și pedant. Eu vând case de 23 de ani și sunt foarte critică. Și nu am ce să obiectez la această casă, de la nivelul de construcție, e gândită de o echipă, e unitară, integrată, funcțională și extrem de bine proporționată. Am văzut și cum s-au turnat betoanele și s-a construit casa. Ulterior a fost finisată și dotată, iar partea de design a fost și ea bifată. Ansamblarea elementelor care dau culoare și îmbracă proprietatea e bine gândită, felul în care sunt realizate absolut toate, sunt conectate între ele. Are unicitate și prin asta, pentru că o mulțime de alte case au iaz, saună, jacuzzi, piscină, dar nu sunt funcțional și bine gândite ca alăturare. Aai și intimitate, dacă se întâlnesc mai multe persoane în această proprietate, se pot retrage”. În final, Cuc confirmă: e cea mai scumpă proprietate pe care a scos-o la vânzare în acești 23 de ani de carieră, „dar este cea mai frumoasă și mai spectaculoasă care a ieșit pe piață în acest interval”.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare