Închide

Record la Salina Turda. A fost vizitată anul trecut de aproape 690.000 de turiști

ActualitateSocialTop News by Catalin Suciu - ian. 05, 2019 1 408

Salina Turda rămâne unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din județul Cluj. Potrivit conducerii Salinei, doar anul trecut Salina a fost vizitată de aproximativ 690.000 de oameni. Mai mult, o treime dintre turiști provin din străinătate, anunță mediafax.ro.

”Am înregistrat anul trecut un record de turişti care au vizitat Salina Turda, de aproape 690.000, în creştere cu 12% faţă de 2017, din care 35% au provenit din străinătate, din ţări precum Ungaria, Polonia, Israel, Germania. Acest lucru ne confirmă că promovarea Salinei Turda în extern a dat roade şi că suntem extrem de bine cotaţi în turismul internaţional. Ca planuri pentru acest an, ne propunem să înaintăm cu finanţarea pentru dezvoltarea turistică prin includerea în circuit a minei Iosif, cunoscută sub numele de Sala Ecourilor. Proiectul necesită o finanţare de 20 de milioane de euro, studiul de fezabilitate este finalizat şi trebuie să identificăm axele de finanţare împreună cu Primăria Turda. Deschiderea minei Iosif înseamnă dublarea circuitului vizitabil din Salina Turda”, a spus Simona Baciu, directoarea salinei.

În 2017, Salina Turda a fost vizitată de 620.000 persoane.

Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană. Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în anul 1992. În perioada 2008-2010, salina a fost modernizată în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro din fonduri europene şi a fost inaugurată în ianuarie 2010.

Pe lângă vizitarea celor trei mine ale Salinei Turda – Rudolf, Terezia şi Ghizela – turiştii pot juca mini-golf, bowling, tenis de masă, pot urca în roata panoramică sau se pot da cu bărcile pe lacul din interior.

 

Un comentariu

  1. WOW! Am fost si eu anul trecut la ea si intr-adevar era foarte aglomerat. Probabil sezonul cald nu este un moment perfect de vizitare pentru persoanele care urasc aglomeratia. Ce-i drept nici nu am putut sa vizitez fiecare coltisor si sa-l admir, sa nu mai vorbesc de o plimbare cu barcuta sau in roata. Orasul este destul de liber, parca ai impresia ca toti turistii sunt doar in salina. Am ramas cazati la http://salisspahotel.ro/ pentru inca o zi ca sa putem vizita si restul obiectivelor turistice din oras. In salina nu am mai intrat sa o vizitam pentru ca era deja aglomerata inca de la primele ore. Cu siguranta am sa revin in alt anotimp cand este mai lejer ca sa o pot vizita de-a binelea.

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.