Închide

Reabilitarea palatului Reduta, care găzduiește Muzeul Etnografic al Transilvaniei, recepționată după costuri de un milion de euro.

Administrație by Actual de Cluj - oct. 29, 2021 0 126

Lucrările de reabilitare a palatului Reduta, care găzduiește Muzeul Etnografic al Transilvaniei cu sala de expoziții în fosta sală polivalentă a Clujului secolului XIX, au fost recepționate după costuri de un milion de euro.

Anunțul a fost făcut azi de Consiliul Județean Cluj, în subordinea căruia funcționează muzeul; CJ Cluj a anunțat că a finalizat procedura de recepție a lucrărilor care au vizat reabilitarea imobilului în care funcționează muzeul, mai exact secția pavilionară a acstuia, căci instituția mai are o secție în aer liber, în pădurea Hoia.

Proiectul a vizat restaurarea fațadei clădirii prin înlăturarea vechilor tencuieli, rerostuiri, zugrăveli, montarea de glafuri noi la ferestre, repararea ornamentelor și vopsirea grilajelor. Intervențiile la nivelul acoperișului-anvelopei nord a Palatului Reduta au constat în înlocuirea învelitorilor din țiglă ceramică solzi și a tablei din zona ceasului, alături de alte lucrări conexe. Reabilitarea a cuprins, de asemenea, subsolul, unde peste scara de acces a fost montată o copertină de protecție din sticlă laminată, s-a intervenit la nivelul tencuielilor, a pardoselilor încăperilor, au fost montate balustrade metalice la scări și au fost înlocuite uși. Totodată, parterul, etajul 1 și mansarda au fost parte a acestui amplu proces de reabilitare iar pentru asigurarea circulației vizitatorilor, dar nu numai, a fost montată și o nouă poartă din lemn. Amenajările exterioare au vizat, în principal, înlocuirea pavajului existent cu unul nou semicarosabil din piatră cubică, aplicarea unei membrane de protecție și ventilație a zidurilor din jurul clădirii, nivelarea pământului. Costurile – 5,3 milioane de lei cu TVA, adică peste un milion de euro.

Citește și:

Clădirea în care au fost judecați Memorandiștii care au cerut autonomia Ardealului, reabilitată cu 6,3 milioane

Nici un comentariu

Scrie un comentariu