Închide

Rata infecției cu coronavirus a scăzut semnificativ la Cluj, se înjumătățește în două săptămâni

SănătateTop News by Mihai Prodan - mai 04, 2021 0 405

Rata infecției cu coronavirus a scăzut semnificativ la Cluj, s-a înjumătățit în două săptămâni, dar rămâne printre cele mai ridicate din țară.

Rata infecției cu coronavirus este, în Cluj, de 2,03 cazuri la mia de locuitori azi, semnificativ în scădere față de 2,17 ieri și la jumătate față de 3,15 în urmă cu o săptămână, în 27 aprilie. În urmă cu două săptămâni, în 20 aprilie, rata de infectare era în Cluj de 4,61 cazuri la mie.Chiar și așa, rata de infectare în Cluj e a treia cea mai ridicată din țară, după București cu 2,27 și Ilfov cu 2,17 cazuri la mia de locuitori.

Spre comparație, media națională este de 1,57 cazuri la mie – mare parte dintre județele din țară se află în zona verde a ratei de infectare, sub 1,5 cazuri la mie.

Amintim, chiar dacă scade numărul cazurilor noi de infecție cu coronavirus, Clujul e singurul județ din țară care raportează peste o sută de cazuri noi de infecție astăzi, cele mai multe din țară exceptând Bucureștiul.
În Cluj au fost depistate în ultimele 24 de ore un număr de 147 cazuri noi de infecție cu coronavirus, în condițiile în care ieri au fost depistate doar zece, un record. Spre comparație în urmă cu o săptămână, în 27 aprilie, numărul cazurilor noi era comparabil, 125. Și săptămâna trecută, al fel ca azi, Clujul era singurul județ din țară cu peste o sută de cazuri noi depistate. Să menționăm că în ultimele 24 de ore au fost procesate, la Cluj, doar 311 de teste, adică fiecare al doilea test procesat s-a dovedit pozitiv – spre deosebire de media zilnică de aproximativ două mii – dintre care jumătate au fost prelevate de la pacienți care au manifestat simptome de infecție.

Mai jos graficul în fiecare județ, astăzi, conform Grupului de Comunicare Strategică:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.