Închide

Rată de pozitivare de aproape jumătate azi în Cluj, fiecare al doilea test a fost pozitiv. Care e explicația?

Sănătate by Actual de Cluj - nov. 02, 2020 0 573

Aproape fiecare al doilea test efectuat în ultimele 24 de ore pentru depistarea infecției cu coronavirus, în Cluj, a fost pozitiv –  o rată de pozitivare de zece ori mai mare decât într-o zi obișnuită și cea mai mare cel puțin din ultimele luni.

E vorba de 159 cazuri pozitive din totalul de 357 teste efectuate ieri, o rată de pozitivare de nu mai puțin de 44,5%, adică aproape jumătate.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, care e și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, explică: ieri a funcționat un singur laborator de testare din totalul de șase. ”S-au testat doar cazurile urgente  cu simptome clare”, a spus el.

Spre comparație, rata de pozitivare totală în Cluj – raportând numărul de teste efectuate la cele depistate pozitiv și respectiv la populație – este de aproape cinci cazuri pozitive la mia de locuitori. Este a doua cea mai mare rată de infecție cu coronavirus din țară astăzi după Sălaj.

Amintim, numărul total al cazurilor de infecție depistate în Cluj de la debutul pandemiei se apropie de zece mii; în același interval numărul de teste efectuate pentru depistarea infecției depășește 227.000.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare