Închide

Rata de infectare cu coronavirus depășește pragul de 4 cazuri la mie în Cluj-Napoca, 200 de infecții depistate în 2 zile, incidența aproape se dublează în mai puțin de zece zile

SănătateTop News by Actual de Cluj - sept. 24, 2021 0 1803

Incidența infecției cu coronavirus a depășit pragul critic de patru cazuri la mia de locuitori în Cluj-Napoca, astăzi, a crescut cu un punct procentual în doar câteva zile, sunt peste 1.300 de cazuri active în oraș.

Datele Direcției de Sănătate Publică din Cluj arată că incidența infecției cu coronavirus a ajuns azi în Cluj-Napoca la 4,08 cazuri la mia de locuitori, cu aproape un punct procentual mai mare decât media națională, de 3,16 cazuri la mie, la rândul său printre cel mai ridicate din țară. Numărul cazurilor de infecție active, adică depistate în ultimele două săptămâni, e de peste 1.300, mai exact 1.371, în condițiile în care în întreg județul au fost depistate în acest interval 2.340 de cazuri de infecție. Sunt aproape două sute de cazuri noi depistate în oraș în doar două zile.

În urmă cu două zile în Cluj-Napoca rata de infectare era de 3,51 cazuri la mie, iar în urmă cu trei zile – 3,23 cazuri la mie. În 15 septembrie, adică în urmă cu puțin mai mult de o săptămână, incidența era de 2,1 cazuri la mie, astfel că în acest interval incidența aproape s-a dublat.

Amintim, în Cluj-Napoca a fost instituit ieri scenariul roșu de funcționare, după ce rata de infectare a depășit pragul de 3,5 cazuri la mie. Totuși, pentru că pragul de aplicare a restricțiilor ar urma să fie modificat la 6 cazuri la mie, e de așteptat ca azi restricțiile aplicate ieri să fie ridicate. Citește și:

BREAKING Cluj-Napoca și Florești intră în scenariul roșu

Nici un comentariu

Scrie un comentariu