Închide

Rareș Pop, inspector șef teritorial , reținut 24 de ore!Ce acuzații i se aduc

ActualitateRecomandarea redacției by Catalin Suciu - iun. 05, 2014 1 478

 

Rareș Pop, șeful Inspectoratului pentru Trafic Rutier, reținut 24 de ore de procurori

Rareș Pop, șeful Inspectoratului pentru Trafic Rutier, reținut 24 de ore de procurori

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 ore a inculpaţilor:

POP RAREŞ VASILE, inspector șef teritorial (7 județe) în cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier și vicepreședinte al organizației locale a unui partid politic, (reţinere începând de la data de 04.06.2014, ora 23,00, până la data de 05.06.2014, ora 23,00), cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
abuz în serviciu comis în formă continuată cu obținere de foloase necuvenite, 
– desfăşurarea de activităţi ca acte de comerț, incompatibile cu funcţia deţinută în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite 
– permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, comisă în formă continuată,
– șantaj 
– luare de mită 

De asemenea, a fost reținut și Crișan Vasile Claudiu,  inspector coordonator al Biroului județean Cluj, din cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, (reţinere începând de la data de 04.06.2014, ora 23,15, până la data de 05.06.2014, ora 23,15) cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
abuz în serviciu comis în formă continuată cu obținere de foloase necuvenite;
– permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată;

Inculpaţilor Pop Rareş Vasile şi Crişan Claudiu Vasile li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală.

Inculpaţii Pop Rareş Vasile şi Crişan Claudiu Vasile urmează a fi prezentaţi Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Rareș Pop este și consilier județean PNL, fiind numit pe 28 mai după demisia lui Eugen Cecan.

 

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.