Închide

Rareș Bogdan, atac direct la Emil Boc: Clujul, din păcate, a devenit un haos urbanistic în ultimii ani. E mult mai aglomerat decât Bucureștiul, e dramatic

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - ian. 02, 2022 2 7125

– Rareș Bogdan: ”Între Aeroportul Cluj și Primăria lui Emil Boc ajungi mult mai greu decât ajungi de la Aeroportul București până la Palatul Parlamentului. E dramatic!”

În prezent vicepreședinte PNL și eurodeputat, fostul jurnalist clujean Rareș Bogdan și-a dezvoltat în timp un adevărat discurs laudativ la adresa primarului Clujului, Emil Boc (pe care obișnuia să-l numească: „maestre!”). În toate ieșirile publice, în mai vechea sa campanie „anti-psd”, Rareș Bogdan nu prididea să indice administrația clujeană condusă de Boc și orașul Cluj Napoca drept modele de bune practici pentru „magnifica” dezvoltare care i-a urcat pe ardeleni cumva mult deasupra „sudiștilor” și „moldovenilor”.

Zilele trecute însă același Rareș Bogdan lovește cu o abordare total nouă, lansând în direcția lui Boc o săgeată otrăvită, pomenind public despre traficul îngrozitor din Cluj Napoca, „mai aglomerat decât cel din București”, și despre „haosul urbanistic”. Remarcile lui Rareș Bogdan nu vin deloc la întâmplare, mai cu seamă că el singur insistă să sublinieze că ceea ce spune va părea „ciudat pentru mulți”.

„…pentru mulți o sa creeze o știre…”, mai completează Rareș Bogdan, ca să fie sigur că afirmația sa, care-l vizează pe Emil Boc, va fi observată exact ca o remarcă de ordin politic, ca o schimbare de abordare și o repoziționare în răfuiala internă a grupărilor din PNL.

Invitat în podcastul realizat de entertainer-ul Codin Maticiuc, Rareș Bogdan a spus că spre deosebire de alți ardeleni, el adoră Bucureștiul (să ne reamintim aici că la un moment dat numele său a fost speculat în media, ca favorit la alegerile pentru Primăria Capitalei). În podcast-ul lui Maticiuc, Rareș Bogdan nu doar s-a mulțumit să facă referire la București, ci chiar a insistat să spună că la București este mai bine decât la Cluj Napoca.

Iată conversația:

„Rareș Bogdan: Eu sunt printre puținii ardeleni care adoră Bucurștiul. Îl consider unul dintre cele mai spectaculoase și complexe orașe ale Europei. Un oraș care dacă ar fi un pic disciplinat urbanistic și civilizat ar fi perfect.

Codin Maticiuc: Clujul nu e disciplinat din punct de vedere urbanistic?

Rareș Bogdan: E relativ…

Codin Maticiuc: Mie mi se pare extrem de multă civilizație acolo (la Cluj – n.red), din toate punctele de vedere…

Rareș Bogdan: Este, din punct de vedere al culturii stradale, al omului care se mișcă. Dar din punct de vedere arhitectonic, arhitectural, nu, nu este. Clujul a avut o ordine extraordinară atunci când a fost dezvoltat la sfârșit de sec. XIX, început de sec XX,  dar din păcate a devenit un haos urbanistic în ultimii ani, din cauza investițiilor majore. Iar acum, vreau să vă spun o chestiune dureroasă pentru mine, chiar dacă, știu, că o sa pară ciudat pentru mulți și o să creeze o știre, dar în Cluj, la ora actuală, circul mai rău, mai prost decât circul cu mașina în București.

Codin Maticiuc: E mai mult trafic la Cluj?

Rareș Bogdan: Da, e mult mai aglomerat. E orașul mic, strâmt.

Codin Maticiuc: Și eu am văzut că e aglomerat dar cum am fost doar la TIFF și Untold, am spus că e normal să fie așa.

Rareș Bogdan: Eu ajung de la Aeroportul Otopeni la Palatul Victoria sau de la Otopeni la Palatul Parlamentului, sau unde vrei tu, ajung mai ușor de la Aeroportul din București, la orice oră din zi, decât ajung de la Aeroportul Cluj până în Zorilor, după Grădina Botanică, sau până la mine acasă, sau până la Primăria lui Boc. Deci, de la Aeroportul Cluj și până la Primăria lui Emil Boc ajungi mult mai greu decât ajungi de la Aeroportul București până la Palatul Parlamentului. E dramatic!”

După acest prim atac frontal la adresa lui Boc, eurodeputatul clujean a încercat ușor să-și disimuleze acțiunea, de parcă n-ar fi îndreptat tocmai el săgeata spre Boc.

Când a fost întrebat despre actuala clasă politică, Rareș Bogdan a spus că nu știe dacă ar repeta gestul de a intra în politică, acum după ce a ajuns să-i cunoască îndeaproape pe politicieni. Din postura de europarlamentar și fără să-și fi respectat niciuna din marile promisiuni angajate în campania electorală, Rareș Bogdan a afirmat că numai după ce a pătruns în „inteior” a aflat cât de complicată este politica, cât de „anchilozat” este sistemul de puetere din România și „cât de bolnavi suntem ca țară”.

„Nu știu dacă aș face a doua oară aceeași alegere (referitor la intrarea sa în politică – n.red), pentru că te izbești permanent de niște blocaje”, a spus Bogdan, menționând că de aceea e importantă „admirația” pentru oamenii care chiar fac ceva, și aici l-a nominalizat în primul rând pe Ilie Bolojan (fost primar în Oradea, în prezent președinte de Consiliu Județean al Bihorului), iar pe Boc l-a adăugat în rând cu: „și alții, de la toate partidele”: „Ilie Bolojan, Boc și alții de la toate partidele…”.

2 comentarii

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare